Предпазете червата си – Ключов фактор при превенцията и лечението на заболявания

Полезните бактерии, които се срещат в червата (пробиотици) са необходими за доброто храносмилане и усвояването на хранителните вещества. Научните изследвания също така разкриха колко важни са тези бактерии за поддържането на лигавицата на тънките черва. Тази лигавица е много тънка и лесно може да се увреди при консумацията на преработени храни, стрес, вредни бактерии и токсините, които те образуват, някои видове лекарства и липса на хранителни вещества.
Когато лигавицата на червата е увредена, човекът страда от пропускливи черва. Увредената лигавица позволява на вредните бактерии и техните токсини, както и частици от храната да преминат в кръвният поток и да увредят на практика всеки орган или тъкан на тялото. По този начин започват доста хронични заболявания, включително неврологични разстройства, сърдечни заболявания и рак. Редовното спортуване, вземането на витамини и консумирането на био чисти храни не са достатъчни мерки за предотвратяване на щетите, причинени от пропускливите черва.
Добрата новина е, че този процес е обратим. Лечението включва избягването на преработени храни, консумирането на храни, богати на фибри, ферментирали храни и здравословни мазнини. (Bulsiewicz, Dr. W. Fiber Fueled. New York, New York: Avery, an imprint of Penguin Random House, 2020; Pritchard, G., and Gangadharan, M. Healthy Gut Cookbook. Indianapolis, Indiana: DK Publishing, a division of Penguin Random House, 2016). Не пропускайте този важен компонент на здравето.
Бактериите са толкова често свързани с болести, че е трудно да повярваме в съществуването на добри микроби. По същия начин сме склонни да категоризираме определени хора като лоши, неспособни да се превърнат в полезни членове на обществото. В Евангелието на Йоан 3:16 се казва, “Защото Бог толкова възлюби света, че даде Своя Единороден Син, за да не погине ни един, който вярва в Него, но да има вечен живот.” Думата “света” тук се отнася до всички хора. Нито една раса или група от хора не са автоматично изключени от божията любов и благодат. Той обича всички ни.

Legal Disclaimer (Клауза за непоемане на отговорност): Информацията тук има общ характер и не може в никакъв случай да замени консултация с лекар (медицинско лице), диагноза, терапия, лечение и/или консултация с лицензиран специалист. Информацията тук не е предназначена за решаването на конкретни индивидуални казуси! При конкретни индивидуални проблеми се свържете с лекар или съответния лицензиран специалист.
Издателите на в. „България СЕГА“ не поемат и не носят отговорност за предприето самолечение, поставяне на диагноза, козметични процедури или каквито и да са действия на база на материалите на тема „Здраве“, както и за верността на информацията и достоверността на източниците!

www.helpinghandsbulgaria.net

>>>

Уважаеми читатели,

Ако желаете да рекламирате при нас се обадете на тел. 773.317.8035 или пишете на емайл: bg7tv.editor@gmail.com (24/7)

За да получавате информация 24/7 ни последвайте във фейсбук!

1. Присъединете се към нашите основни фейсбук групи:

Bulgarians in Chicago United | Обединени Българи в Чикаго
https://www.facebook.com/groups/BulgariansInChicagoUnited

Bulgarians in Chicago | Българи в Чикаго
https://www.facebook.com/groups/BulgariansInChicago

Bulgarians in USA United | Обединени Българи в САЩ
https://www.facebook.com/groups/BulgariansInUSAUnited

2. Харесайте нашата главна ФБ страница:
https://www.facebook.com/bulgariasega

Благодарим Ви!