Байдън и Тръмп се нарекоха взаимно “заплаха за демокрацията” на едновременни предизборни митинги в американския щат Джорджия

Президентът на САЩ Джо Байдън и предшественикът му Доналд Тръмп говориха вчера на предизборни митинги в американския щат Джорджия, който се очертава като стратегическа територия на тяхната надпревара за най-високия пост в страната на изборите на 5 ноември тази година, предаде Ройтерс, като отбеляза, че двамата претенденти от Демократическата и Републиканската партия взаимно са се нарекли “заплаха за демокрацията”.

Асошиейтед прес посочва, че и Байдън, и Тръмп са предупредили, че “ще има тежки последици за държавата”, ако другият влезе в Белия дом за втори президентски мандат в политическата си кариера. Това беше първият път тази година, в който опонентите водиха предизборна кампания в един и същи щат по едно и също време.

Тръмп заяви за пореден път, че демократите са превърнали “правителството на Байдън в свое оръжие”, визирайки серията от дела, заведени срещу него, посочва Ройтерс.

На свой ред настоящият президент атакува конкурента си по повод срещата му във Флорида с унгарския премиер Виктор Орбан. “Когато той (Тръмп) казва, че иска да бъде диктатор, аз му вярвам”, каза Байдън.

Тръмп е на път окончателно да спечели президентската номинация на своята партия във вторник, когато ще гласуват републиканците в щата Джорджия, както и в щатите Мисисипи и Вашингтон. На предизборния митинг на Байдън демонстрант беше отведен с полиция, след като нарече на висок глас президента “геноцидния Джо”. Държавният глава спечели подкрепата на Джорджия на общите президентски избори през 2020 г.

“Байдън не може да ме победи тук отново, ако младите, чернокожите, мюсюлманите, американците от арабски произход, евреите и други, които го подкрепиха миналия път, решат да останат вкъщи или гласуват за трети кандидат”, заяви за Ройтерс Едуард Ахмед Мичъл, говорител на коалицията “Слушай Джорджия”.

БТА
снимка PB

>>>

Уважаеми читатели,

Ако желаете да рекламирате при нас се обадете на тел. 773.317.8035 или пишете на емайл: bg7tv.editor@gmail.com (24/7)

За да получавате информация 24/7 ни последвайте във фейсбук!

1. Присъединете се към нашите основни фейсбук групи:

Bulgarians in Chicago United | Обединени Българи в Чикаго
https://www.facebook.com/groups/BulgariansInChicagoUnited

Bulgarians in Chicago | Българи в Чикаго
https://www.facebook.com/groups/BulgariansInChicago

Bulgarians in USA United | Обединени Българи в САЩ
https://www.facebook.com/groups/BulgariansInUSAUnited

2. Харесайте нашата главна ФБ страница:
https://www.facebook.com/bulgariasega

Благодарим Ви!