MAGURA Cinema с три премиерни прожекции през месец март и един специален гост

“АРОМАТ НА ЛИПА” е комедийна драма на българското емигрантство. Филм, който те вкарва в обувките на героя веднага и те води през историята без да искаш да излезеш от тях и след финалните надписи. Този филм е за всички нас, които имаме близки, приятели, роднини някъде там, извън България.
Режисьорката на филма Сиси Денкова емигрира в Америка със семейството си, когато е на 10 години. След десетилетие в Ню Йорк, опит в театъра и независимото кино и диплома от университета в Мемфис, Тенеси, Цветана “Сиси” Денкова прави своя пълнометражен филмов дебют.
“Аромат на липа” е нейният сърдечен подарък към всички онези българи по света, чиято съдба е свързана с емигрантството. Те със сигурност ще разпознаят и своите истории, като на кино. Зрителите ще имат възможност и лично да се срещнат след прожекцията със Сиси Денкова.
“УРОЦИТЕ НА БЛАГА” е най-новият филм на Стефан Командарев и тазгодишното предложение на България за наградите “Оскар” в категория чужестранен филм. Филма спечели две статуетки „Кристален глобус” на международния филмов фестивал в Карлови Вари и седем награди на най-големия форум за българско кино – фестивала „Златна роза”.
Когато пенсионираната учителка Блага става жертва на телефонна измама тя остава без спестяванията си и без пари за гроба на покойния си съпруг. Останала само с една частна ученичка, учителката осъзнава, че няма начин да оцелее. Тогава Блага получава примамливо, но подозрително предложение за работа. Някога стриктната и честна жена бавно започва да прекрачва всичките си принципи и да навлиза в свят, от който няма врыщане назад.
“ДИАДА“ е българска драма на режисьорката Яна Титова, който е нейният втори пълнометражен филм след “Доза щастие”.
Дида живее в малък град и има голяма мечта – да замине при майка си в Америка, където да учи рисуване. 16-годишно момиче, системно неглижирано от родителите си, става тежко бреме за всеки, който я срещне. Невъзпитана е, агресивна, груба … сякаш извадена от казана на дявола и хвърлена, за да трови животи. Животът ѝ се преобръща, когато разбира, че разполага с броени часове, за да събере сериозна сума пари за самолетния билет. Дори и най-добрата ѝ приятелка Ива не може да помогне, а проблемите в училище правят задачата още по-сложна.
Филмът е отличен на фестивала „Златна роза“ и кино фестивала във Варшава. На „Златна роза“ творбата получава 4 награди – награда на критиката, награда за дебют на главната актриса, награда за режисура и също така голямата награда „Златна роза“ за най-добър филм.

16 март от 19:00ч.| 24 март от 14:30ч.
Аромат на липа / Scent of Linden
С участието на: Иван Бърнев, Албена Колева, Тончо Токмакчиев, Йоана Буковска, Рени Врангова, Иван Петрушинов, Албена Михова

17 март от 19:00ч.
Уроците на Блага / Blaga’s Lessons
С участието на: Ели Скорчева, Герасим Георгиев – Геро, Розалия Абгарян, Иван Бирнев, Стефан Денолюбов, Ивайло Христов, Асен Блатечки.

24 март от 17:00ч.
Диада / Dyad
С участието на: Силвия Лулчева, Иван Бърнев, Васил Бинев, Маргарита Стойкова, Петра Църноречка, Жана Яковлева
В MAGURA Cinema се прожектират най-новите български филми от родната кинематография успоредно с техните премиери в България. Прожектирани са над 37 заглавия пред повече от 3400 зрители в Чикаго.

MAGURA Cinema Chicago
415 W.Golf Rd. #7, Arlington Heights IL
60005
Билети: www.magurabcs.com/cinema
1.224.800.1538

в. “България СЕГА”

>>>

Уважаеми читатели,

Ако желаете да рекламирате при нас се обадете на тел. 773.317.8035 или пишете на емайл: bg7tv.editor@gmail.com (24/7)

За да получавате информация 24/7 ни последвайте във фейсбук!

1. Присъединете се към нашите основни фейсбук групи:

Bulgarians in Chicago United | Обединени Българи в Чикаго
https://www.facebook.com/groups/BulgariansInChicagoUnited

Bulgarians in Chicago | Българи в Чикаго
https://www.facebook.com/groups/BulgariansInChicago

Bulgarians in USA United | Обединени Българи в САЩ
https://www.facebook.com/groups/BulgariansInUSAUnited

2. Харесайте нашата главна ФБ страница:
https://www.facebook.com/bulgariasega

Благодарим Ви!