Православни богатири срещу „еврогейове“

„Войната на световете“ вече е в ход, но не така, както си я представяхме

Неотдавна в Гърция легализираха гей-браковете. Въпреки че църквата и дясната партия „Нова демокрация“ бяха против законопроекта, той получи достатъчна подкрепа от лявата опозиция. Законът ще влезе в сила, след като бъде обнародван. На протестите хора държащи Библията в ръка тъжно подсмърчаха заради законовите промени. Въпросът обаче е, какво като има такъв закон, нима момчетата и момичетата, които са хетеросексуални, само заради новия закон ще станат хомосексуални ли…!? Ето тази крайна позиция на „православни екстремисти“ бих ги нарекъл, е в основата и на разрастващата се война в умовете на хората. Става дума за агресията на Русия срещу Украйна. Войната се представя от руснаците така, сякаш руските православни и прогресивни богатири водят люта битка с изостаналия и изоставен Запад, където са така наречените „еврогейове“ – либерално настроените хора, които са възприели западните ценности и демокрацията и уважават принципите на евроатлантизма като универсална система за мирно и щастливо съвместно съществуване.
Въобще руските богатири винаги са били представяни от руснаците като една вълна, която ни залива с безгранична сила. А всъщност, Русия беше, вече не е, но за малък период от време все пак беше, една сравнително нормална държава. Явно това не се хареса на управниците й и те отново я тласнаха в крайностите, където тя винаги е виреела на ръба на закона, на ръба на правото, на ръба на съществуването си дори. Явно това е нормалното състояние, в което може да съществува тази държава.
Сега отново поредната „битка“ от „войната на световете“, е представена графично от руснаците, а това е прието и от рупорите на руските имперски интереси в България. Става дума за битка срещу „хомосексуалната заплаха“, която вече е приравнена към „заплахите“ от НАТО и ЕС. Знамената, както се казва, вече са три. Това беше възприето и от още една от парламентарно представените партии, която също обяви, че започва кръстоносен поход срещу „опасните гейове“. Както навремето беше казал великият народен артист Георги Парцалев, „оправихте държава, че до нашите дупетии опряхте“…!!!
Уви, да, опряха и до това, пропагандните картини в стил „запорожките казаци пишат писмо до турския султан“, вече представят „величествени руски богатири“, повече приличащи на воини от ордата на Атила, които водят битка с някакви, по-скоро никакви хорица от НАТО, ЕС и световното ЛГБТ-движение, които са представени съответно с техните знамена – знамето на Алианса, на Евросъюза и знамето с дъгата на ЛГБТ.
Твърде плоско, твърде ограничено, лишено от иновативност и оригиналност решение за пропаганда, но тя, пропагандата имено на това разчита – прости послания, които да попадат директно в умовете на хората и да действат незабавно, без остатъчен интелектуален ефект – кратко, ясно, точно и перфидно. С една дума, на бялото да кажеш черно, а на черното да кажеш бяло – това е ефектът. Това обаче се нарича подмяна на ценностите.
Представянето на хората с определена сексуална ориентация за врагове е ненужна глупост, която дори не обслужва достатъчно ефективно пропагандните цели. Защо ли, ами защото сексуалността няма нищо общо с ценностите, евроатлантическите ценности, достиженията на съвременната демокрация, либерализмът и толерантността не са „еврогейски“ отломки от мисленето на западния човек, това са преди всичко извоювани права, достижения, да, именно достижения на съвременното общество в своята относителна интелектуална цялост.
Или иначе казано, демокрацията не е проява на слабост, тя е последният познат ни етап от развитието на обществата. След това вероятно ще има нова ера, когато всички ще разберем, че всъщност наистина сме били напълно независими не за друго, а защото наистина от нас нищо не е зависело. Тогава вероятно ще осъзнаем, че трябва да мислим еднакво, но все пак става дума не за уравниловка, както се говореше при комунизма, а за вяра в общи ценности и обща визия за бъдещето.Това не е неокомунизъм, това е неолиберализъм, от изкристализиран демократичен вид.
Но да се върнем на войната в Украйна и руската агресия. Защо й е нужно на Русия да води още една война с хората с хомосексуални възприятия? Кому е нужна тази война и каква е целта й? Винаги е имало, има и ще има такива хора, на кого и защо пречат те? И тук отговорът е прост като пропагандната опорка на Путин. Истинският мъж непремено е руски богатир и за да изпъкне той на фона на европейските политици, или трябва да се кажи на нещо като „мъжки“ токчмета, както владетелят на Кремъл днес Владимир Путин, или трябва да бъде противопоставен на „немъжете“ от западния свят. А какво по-лесно от това западните ценности да бъдат гланцирани през ЛГБТ-акцентите и така вече имаме едни измити с белина, православни руски богатири, носещи мечове и хоругви, разбира се пак православни, срещу безсилни и нефелни „еврогейове“ – целта е изпълнена, Гьобелсовата пропаганда е постигнала целта си, една лъжа, повторена сто пъти, вече е почти истина!

ВЕНЦИСЛАВ ЖЕКОВ
кореспондент на в-к „България СЕГА“ в София

>>>

Уважаеми читатели,

Ако желаете да рекламирате при нас се обадете на тел. 773.317.8035 или пишете на емайл: bg7tv.editor@gmail.com (24/7)

За да получавате информация 24/7 ни последвайте във фейсбук!

1. Присъединете се към нашите основни фейсбук групи:

Bulgarians in Chicago United | Обединени Българи в Чикаго
https://www.facebook.com/groups/BulgariansInChicagoUnited

Bulgarians in Chicago | Българи в Чикаго
https://www.facebook.com/groups/BulgariansInChicago

Bulgarians in USA United | Обединени Българи в САЩ
https://www.facebook.com/groups/BulgariansInUSAUnited

2. Харесайте нашата главна ФБ страница:
https://www.facebook.com/bulgariasega

Благодарим Ви!