Тръмп беше осъден да плати 355 млн. долара глоба за финансови измами и получи 3-годишна забрана да ръководи бизнес в щата Ню Йорк

Доналд Тръмп беше осъден вчера на глоба в размер на близо 355 млн. долара за поредица от финансови измами, извършени чрез империята му за недвижими имоти “Тръмп организейшън”, предаде Франс прес.

Това безпрецедентно решение е придружено от тригодишна забрана за бившия президент на САЩ да управлява какъвто и да е бизнес в щата Ню Йорк. Главната прокурорка на Ню Йорк Летиша Джеймс повдигна обвинения срещу него през 2022 г., като заведе гражданско дело за измами срещу него, двамата му пълнолетни синове и тяхната семейна компания

Наричайки съдията по делото “продажен” и а главната прокурорка – “напълно корумпирана”, кандидатът за номинацията на Републиканската партия за президентските избори през ноември за пореден път осъди “намесата в изборите” в публикация в своята социална мрежа “Трут сошъл”.

Синовете на Тръмп, Ерик и Доналд младши трябва да платят глоби в размер на около 4 милиона долара и нямат право да ръководят компании в щата през следващите 2 години, предаде ДПА.

Съдия Артър Енгорън обяви решението си след два месеца и половина съдебен процес, по време на който кандидатът за президент под клетва, че е жертва на манипулирана правна система.

Летиша Джеймс нарече “огромна победа” съдебното решение. “Това е огромна победа за този щат, за тази страна и за всеки, който мисли, че трябва всички да играят по едни и същи правила, дори бившите президенти”, написа тя в комюнике.

Адвокатката на Тръмп заяви, че ще обжалва.

Тръмп и синовете му се явиха няколко пъти от октомври до януари на това гражданско дело, водено в напрегната политическа обстановка. Те бяха обвинени, че в годините след 2010 г. са завишили прекомерно стойността на активите на компанията си, на своите небостъргачи, луксозни хотели или голф комплекси по целия свят, за да получат по-изгодни заеми от банки и по-добри условия за застраховки.

ЛЮБОМИР МАРТИНОВ
БТА
сн. PB

>>>

Уважаеми читатели,

Ако желаете да рекламирате при нас се обадете на тел. 773.317.8035 или пишете на емайл: bg7tv.editor@gmail.com (24/7)

За да получавате информация 24/7 ни последвайте във фейсбук!

1. Присъединете се към нашите основни фейсбук групи:

Bulgarians in Chicago United | Обединени Българи в Чикаго
https://www.facebook.com/groups/BulgariansInChicagoUnited

Bulgarians in Chicago | Българи в Чикаго
https://www.facebook.com/groups/BulgariansInChicago

Bulgarians in USA United | Обединени Българи в САЩ
https://www.facebook.com/groups/BulgariansInUSAUnited

2. Харесайте нашата главна ФБ страница:
https://www.facebook.com/bulgariasega

Благодарим Ви!