Партньорството със САЩ в енергетиката обсъди премиерът Денков с изпълнителния директор на Американската финансова корпорация за международно развитие

Българският министър-председател Николай Денков проведе среща с изпълнителния директор на Американската финансова корпорация за международно развитие Скот Нейтън, съобщиха от Министерския съвет на официалната си Фейсбук страница.

На Мюнхенската конференция по сигурността двамата обсъдиха актуалното състояние и перспективите за по-нататъшно развитие на стратегическото ни партньорство със САЩ в ключовия за страната ни сектор енергетика, който през последните години заема водещо място в двустранните ни отношения.

Съвместните усилия за насърчаване на демокрацията бяха обсъдени по време на срещата на Николай Денков с изпълнителния директор на Националния фонд за демокрация Деймън Уилсън.

Теми от европейския дневен ред, включително европейската и трансатлантическата сигурност, както и войната в Украйна, бяха във фокуса на разговорите на българския министър-председател Николай Денков с премиерите на Нидерландия Марк Рюте и на Белгия Александер де Кро, с британския външен министър Дейвид Камерън и с бившия държавен секретар на САЩ Хилари Клинтън.

„Опасността е налице и трябва да си отворим очите. Да отворим очите на всеки гражданин в Европа, че животът, на който се радваме, животът, който искаме да бъде безопасен, може да изчезне, както се е случвало много пъти в историята“, заяви по-рано министър-председателят по време на панела на Мюнхенската конференция по сигурността, посветен на бъдещето на Украйна и трансатлантическата сигурност.

ИВАН ЛАЗАРОВ
БТА
Снимка: Министерски съвет

>>>

Уважаеми читатели,

Ако желаете да рекламирате при нас се обадете на тел. 773.317.8035 или пишете на емайл: bg7tv.editor@gmail.com (24/7)

За да получавате информация 24/7 ни последвайте във фейсбук!

1. Присъединете се към нашите основни фейсбук групи:

Bulgarians in Chicago United | Обединени Българи в Чикаго
https://www.facebook.com/groups/BulgariansInChicagoUnited

Bulgarians in Chicago | Българи в Чикаго
https://www.facebook.com/groups/BulgariansInChicago

Bulgarians in USA United | Обединени Българи в САЩ
https://www.facebook.com/groups/BulgariansInUSAUnited

2. Харесайте нашата главна ФБ страница:
https://www.facebook.com/bulgariasega

Благодарим Ви!