Културен център „Магура“ организира олимпиада „Левски” в Чикаго

Културен център „Магура“ организира олимпиада „Левски” в Чикаго за 18-а поредна година. Това съобщи в своя сайт Изпълнителната агенция за българите в чужбина.

През тази година олимпиада „Левски“ е посветена на 151 години от смъртта на Апостола на свободата и ще бъде с участието на българските училища в Чикаго и всички деца, желаещи да се присъединят към честванията с презентации, спортни игри и изложби. Събитието ще се проведе на 18 февруари от 15:30 до 17:30 ч. в салона на Малко българско училище с адрес: 832 LEE ST. DES PLAINS, IL 60016.

В програмата ще има стихотворения, песни и фолклорни танци с участието на детска танцова група „Хорце”, с ръководител Иринка Гочева, и изложба на учениците от българските училища. За озвучаването на събитието ще се погрижи DJ Russi. Спортните игри ще бъдат ръководени от спортния треньор по таекуондо Станислав Станимиров, (клуб „Спартак“) и децата ще могат да спортуват и да се състезават на скок, да скачат на въже и топка.

Ще има и специално раздаване на грамоти и медали за участие, както и книжки от Изпълнителната агенция за българите в чужбина, с изпълнителен директор Райна Манджукова, и Национален музей „Васил Левски” – Карлово, с директор Дора Чаушева.

Водещ на олимпиадата ще бъде Златина Костова, бивш координатор на българската археологическа програма във Фийлд музея на Чикаго. Участие ще вземат и Малко българско училище, учебните заведения „Джон Атанасов”, „Нов Живот”, „Свети Иван Рилски”, „Малката България”, „Нови Хоризонти” и „Знание”.

Събитието е с подкрепата на Генералното консулство на България в Чикаго, Българо-американската полицейска асоциация, българските медии в Чикаго, Изпълнителната агенция за българите в чужбина и Национален музей „Васил Левски” в Карлово.

Партньори на инициативата са Олимпийски клуб „Васил Левски”; Ансамбъл „Хоро” – с ръководител Ирина и Тодор Гочеви; Волейболната академия в Чикаго и Българо-американската полицейска асоциация.

ЙОАНА КРЪСТЕВА
БТА

>>>

Уважаеми читатели,

Ако желаете да рекламирате при нас се обадете на тел. 773.317.8035 или пишете на емайл: bg7tv.editor@gmail.com (24/7)

За да получавате информация 24/7 ни последвайте във фейсбук!

1. Присъединете се към нашите основни фейсбук групи:

Bulgarians in Chicago United | Обединени Българи в Чикаго
https://www.facebook.com/groups/BulgariansInChicagoUnited

Bulgarians in Chicago | Българи в Чикаго
https://www.facebook.com/groups/BulgariansInChicago

Bulgarians in USA United | Обединени Българи в САЩ
https://www.facebook.com/groups/BulgariansInUSAUnited

2. Харесайте нашата главна ФБ страница:
https://www.facebook.com/bulgariasega

Благодарим Ви!