Най-малко 27 души, повечето от които журналисти, са задържани в Москва по време на митинг на съпруги на руски военни, сражаващи се в Украйна

Полицията в Русия е задържала днес най-малко 27 души, повечето от които журналисти, по време на митинг, организиран на Червения площад от съпруги на руски военнослужещи, сражаващи се в Украйна, които искат техните мъже да се приберат от фронта, предадоха световните агенции.

Видеооператор на Франс прес е бил сред задържаните журналисти. Той разказа, че 20-25 журналисти, сред които и чужденци, са били задържани заедно с него и сега са в полицейски микробус, който ги отвежда към полицейски участък в Москва.

Освен пред стените на Кремъл арести е имало и в други райони на центъра на Москва, съобщи неправителствената организация “ОВД-инфо”, която е специализирана в проследяване на арести в Русия.

Разрастващото се движение на руските жени настоява да бъдат върнати от фронта техните съпрузи, синове и братя, които бяха мобилизирани с указ на президента Владимир Путин, издаден през септември миналата година, отбелязва британската информационна агенция.

Пресцентърът на Московската прокуратура заяви, че днешният протест не е бил съгласуван с властите и отправи предупреждение към гражданите да не участват в масови събития, за които не е издадено разрешение.

ГАБРИЕЛА ГОЛЕМАНСКА, НИКОЛАЙ ВЕЛЕВ
БТА
сн: PB

>>>

Уважаеми читатели,

Ако желаете да рекламирате при нас се обадете на тел. 773.317.8035 или пишете на емайл: bg7tv.editor@gmail.com (24/7)

За да получавате информация 24/7 ни последвайте във фейсбук!

1. Присъединете се към нашите основни фейсбук групи:

Bulgarians in Chicago United | Обединени Българи в Чикаго
https://www.facebook.com/groups/BulgariansInChicagoUnited

Bulgarians in Chicago | Българи в Чикаго
https://www.facebook.com/groups/BulgariansInChicago

Bulgarians in USA United | Обединени Българи в САЩ
https://www.facebook.com/groups/BulgariansInUSAUnited

2. Харесайте нашата главна ФБ страница:
https://www.facebook.com/bulgariasega

Благодарим Ви!