Богатата фамилия Хаслам финализира продажбата на веригата „Пилот-Флаинг Джей“

Корпорацията „Пилот“ е финализирала продажбата на нейните остатъчни 20% от акциите на „Пилот Пътни Центрове“ на „Беркшир Хатауей Инк“. Това беше известено наскоро от фамилията Хаслам, собственик на „Пилот“.
Тази новина се появи само две седмици след като „Беркшир Хатауей Инк“(собственост на известният магнат Уорън Бъфет) и „Пилот“ обявиха, че са постигнали споразумение върху съдебния диспут, воден в щата Делауер за цената на веригата бензиностанции принадлежащи на „Пилот“.
„Беркшир Хатауей Инк“ и „Пилот“ са се съгласили да се споразумеят по всички спорни въпроси към делото водено в Делауер, включително и за най-малките несъгласия предявени от двете страни.

Според репорт на агенция „Ройтер“, всяка страна е обвинявала другата в направени счетоводни трикове, с цел да се манипулират печалбите на „Пилот“, преди да се отчетат годишните такси. Става дума за така наречения коефициент ЕБИТ (Earnings Before Interest and Taxes-EBIT), който е решаващ за определянето на цената на 20-те процента от дяловете на семейство Хаслам. Адвокатът на богатата фамилия е нарекъл обвиненията повдигнати от Уорън Бъфет за корупция „безпочвени предположения“.
„Пилот“ е компания, създадена в Гейт Сити, щата Виржиния през 1958 г. от Джим Хаслам Втори.
През последните шест десетилетия, мрежата от пътни центрове и бензиностанции на компанията се е разширила значително в следствие на многобройни транзакции, които включват закупуването на „Маратон Ашлей Петролиум“, „Уилиамс“, „Спидуей“, „Мистър Фюел“, „Спидуей-Уилко“ и така също и поради сливането на „Пилот“ с  „Флаинг Джей“ през 2010 г.
Днес компанията е най-големия оператор, притежаващ трък-стопове в повече от 750 локации, разпръснати в 44-ри американски щати и 4-ри канадски провинции с продажби от над 14 милиарда галона гориво на година и реализиращ повече от 3 милиарда долара оборот за храни и други стоки.
„От гледна точка на нашия фамилен бизнес, ние гледаме с голяма благодарност към всички екипи и отделни членове на веригата „Пилот-Флаинг Джей“, които бяха част от нас през всичките тези години – казва Джими Хаслам, изпълнителен директор и председател на корпорацията „Пилот“. Ние също искаме да изкажем дълбока благодарност към всички наши гости, професионални шофьори и транспортни компании, които подкрепяха „Пилот-Флаинг Джей“ и които бяха ключов фактор за растежа и динамиката на тази индустрия през изминалите шест десетилетия. Винаги ще считаме служителите на „Пилот-Флаинг Джей“ за наше семейство и им пожелаваме успех в развитието на най-добрата обслужваща мрежа от пътни центрове и бензиностанции в северна Америка“.

Тодор Паунов
В-к „България СЕГА“

>>>

Уважаеми читатели,

Ако желаете да рекламирате при нас се обадете на тел. 773.317.8035 или пишете на емайл: bg7tv.editor@gmail.com (24/7)

За да получавате информация 24/7 ни последвайте във фейсбук!

1. Присъединете се към нашите основни фейсбук групи:

Bulgarians in Chicago United | Обединени Българи в Чикаго
https://www.facebook.com/groups/BulgariansInChicagoUnited

Bulgarians in Chicago | Българи в Чикаго
https://www.facebook.com/groups/BulgariansInChicago

Bulgarians in USA United | Обединени Българи в САЩ
https://www.facebook.com/groups/BulgariansInUSAUnited

2. Харесайте нашата главна ФБ страница:
https://www.facebook.com/bulgariasega

Благодарим Ви!

в. “България СЕГА”

КОМЕНТАРИ

Please enter your comment!
Please enter your name here