Фолклорна формация „Сиатъл чета“ към Българския център за култура и наследство в Сиатъл отбеляза своята 10-годишнина

„Скъпи приятели, нашата фолклорна формация „Сиатъл чета“ отбеляза десета годишнина на 18 януари. „Четата“ подготвя картини от различни музикално-фолклорни области и ги представя на различни фестивали. Но преди да се обособи като такъв вид формация, групата ни се събираше в „Работилницата“ – място за раздвижване, научаване на популярни и по-малко популярни традиционни хорà, социализиране. Едно ведро пространство, приветстващо желаещи с всякакъв (или пък с никакъв) предварителен танцов опит“, съобщиха в своята страница във Фейсбук от Центъра.

От Българския център за култура и наследство в Сиатъл добавят, че „Работилницата“ с днешна дата отново предлага такова пространство. „Нейният живот (задача и смисъл) е различен от този на Сиатъл чета. Отворена е. Всяка събота. За младежи и възрастни. Заповядайте“, добавят от Центъра.

„Сиатъл чета“ репетират всеки петък (от октомври до юни) от 20:00 до 22:00 часа местно време в Aria Ballroom на адрес 15300 NE 95th St, Redmond, WA 98052.

Срещите на „Работилницата“ са всяка събота (от средата на септември до юни) в Bellevue College Building R, Room 014 от 11:30 до 13:00 часа местно време.

Както БТА писа, представителна фолклорна група „Сиатъл чета“ и Детска фолклорна група „Медена питка“ са част от постоянните програми на Българския център за култура и наследство в Сиатъл. Сред тях е и Женски хор „Българските гласове на Сиатъл“.

„Медена питка“ с ръководител Даниела Найберг, „Българските гласове на Сиатъл“ с ръководител Майкъл Лоусън и „Сиатъл чета“ в младежка и пълна формация с ръководител Даниела Найберг бяха сред участниците в коледния концерт на българската общност в Сиатъл „Рàсти, боре!“, организиран от Българския център за култура и наследство в Сиатъл, с продуценти Елка Рускова и Иван Ташев.

ИВА ВАТАШКА
БТА
Снимка: Фейсбук/Български център за култура и наследство в Сиатъл

>>>

Уважаеми читатели,

Ако желаете да рекламирате при нас се обадете на тел. 773.317.8035 или пишете на емайл: bg7tv.editor@gmail.com (24/7)

За да получавате информация 24/7 ни последвайте във фейсбук!

1. Присъединете се към нашите основни фейсбук групи:

Bulgarians in Chicago United | Обединени Българи в Чикаго
https://www.facebook.com/groups/BulgariansInChicagoUnited

Bulgarians in Chicago | Българи в Чикаго
https://www.facebook.com/groups/BulgariansInChicago

Bulgarians in USA United | Обединени Българи в САЩ
https://www.facebook.com/groups/BulgariansInUSAUnited

2. Харесайте нашата главна ФБ страница:
https://www.facebook.com/bulgariasega

Благодарим Ви!

в. “България СЕГА”

КОМЕНТАРИ

Please enter your comment!
Please enter your name here