Руският парламент ще обсъди закон за конфискация на имущество на противници на войната

Председателят на руския парламент Вячеслав Володин днес заяви, че следващата седмица ще бъде представен закон за конфискация на имущество на враговете на руската държава и на противниците на войната в Украйна, предаде ДПА.

Необходимо е “да се накажат злосторниците, които хвърлят мръсотия по нашата страна, както и по войниците и офицерите, които участват в специалната военна операция”, написа председателят на Думата в Teлеграм, използвайки предпочитания от Кремъл термин за обозначаване на пълномащабната инвазия в Украйна, започнала през февруари 2022 г.

Съответният проектозакон ще бъде внесен в Думата в понеделник, каза Володин.

Новият закон ще позволи конфискацията на “пари, ценности и друго имущество, използвани или предназначени за финансиране на престъпни дейности, насочени срещу сигурността на Руската федерация”, каза Володин.

Той изброи осем дейности, които могат да доведат до конфискация, включително подкрепа за санкциите срещу Русия.

След нахлуването в Украйна преди почти две години бяха приети редица закони за наказване на противниците на войната и на тези, за които се смята, че уронват престижа на армията.

Сега към наказанията се добавя и конфискация на имущество. Хората, предлагащи подкрепа на международни организации, в които Русия не членува, също ще бъдат изправени пред отнемане на имущество в бъдеще.

“Всеки, който се опитва да унищожи Русия или извършва държавна измяна, ще получи заслуженото си наказание и ще компенсира нанесените на страната щети със собственото си имущество”, посочи Володин.

Политическите изгнаници сега са изправени пред конфискация на имуществото си. Володин специално спомена артистите, които са обърнали гръб на Русия и подкрепят Украйна.

Законът трябва да премине през три четения в Думата и Съвета на федерацията, горната камара на парламента, преди да бъде подписан от президента Владимир Путин. Процесът се разглежда като формалност, когато Володин предлага закона.

Стотици хиляди руснаци са напуснали страната от началото на инвазията в Украйна. Известни граждани критикуваха войната от чужбина и в Русия отдавна се обсъжда как да бъдат преследвани, посочва ДПА.

ПЛАМЕН ЙОТИНСКИ
БТА
Снимка:PB

>>>

Уважаеми читатели,

Ако желаете да рекламирате при нас се обадете на тел. 773.317.8035 или пишете на емайл: bg7tv.editor@gmail.com (24/7)

За да получавате информация 24/7 ни последвайте във фейсбук!

1. Присъединете се към нашите основни фейсбук групи:

Bulgarians in Chicago United | Обединени Българи в Чикаго
https://www.facebook.com/groups/BulgariansInChicagoUnited

Bulgarians in Chicago | Българи в Чикаго
https://www.facebook.com/groups/BulgariansInChicago

Bulgarians in USA United | Обединени Българи в САЩ
https://www.facebook.com/groups/BulgariansInUSAUnited

2. Харесайте нашата главна ФБ страница:
https://www.facebook.com/bulgariasega

Благодарим Ви!

в. “България СЕГА”

КОМЕНТАРИ

Please enter your comment!
Please enter your name here