Адиос МОЧАчос и никога не се завръщай!

МОЧА падна, ред е и на останалите символи на съветската окупация

Взе, че стана, една мечта на поколения българи се сбъдна макар и твърде късно – Паметникът на Съветската армия, или както беше известен – Монумент на окупационната червена армия – МОЧА, падна. Каквито и обяснения да чухме, важното е, че този паметник го няма. Няма никакво значение, какви са причините, защото тя е една, този паметник няма място в европейска и натовска България. Това не е български паметник, той не олицетворява победа на български воини, тук няма загинали руски войници, освен от алкохолизъм и срамни болести! Този паметник не олицетворява българската бойна слава, а е пропаганда за окупацията та страната ни от СССР и налагането на дивашки комунистически режим от азиатски тип при това за половин век. Едно цяло поколение и още една половина израснаха в тези условия – това е поредното изгубено поколение на България – без перспективи и без морални устои, хора, които бяха саморасли и благодарение на своите родители, раснали преди комунизма, някои от тях получиха добро възпитание и що-годе прилично образование, доколкото властите позволяваха това.
МОЧА падна, защото политическата власт в града се смени с новото ръководство в столичната община и областната управа на града. МОЧА падна, защото болшинството от хората, които гласуваха в София искат това от години. МОЧА падна, защото отдавна му беше времето да падне и не, не бива да бъде поставян в музея, защото пак казвам, това не е български, а съветски, паметник, този паметник е срам за българската национална и родова памет, той е срам за историята ни и нито дума не може да бъде оправдана в негова защита!
Сега ни предлагат да правим референдум за събарянето на МОЧА и други символи на съветската окупация на страната ни, а когато ги издигаха тези езически комунистически капища, имаше ли референдум…!?!?! Не, тогава защо сега го искат, що за нихилистична наглост е това?! Някои българи се оказаха по-верни на СССР и комунизма от самите руснаци…!
Проблем за някои се оказа и какво ще слагаме на мястото на МОЧА!? А какво значение има това, дори и нищо да не сложим, това не оправдава оставането на този паметник. Няма смисъл непременно да слагаме нещо на негово място, просто не е нужно, нужно е обаче да го няма, не само фигурите от постамента, а целият комплекс от фигури. Самият ансамбъл е символен, не са чак толкова от значение самите фигури на постамента, въпреки, че именно те особено много дразнеха с този вдигнат във въздуха шмайзер, или шпагин, няма значение. Оказа се, че дори и това оръжие е откраднато от руснаците от финдландски производители на оръжия!
Този паметник, просто трябва да бъде премахнат, целият, той и така наречената „Братска могила“ в Борисовата градина, а също и „Альошата“ в Пловдив и още много други из цялата страна. Това са символи на една чужда държава, чужда армия и са срам за всеки, който се нарича българин!
Това не е история, това е истЕрия и тази политическа истЕрия трябва да бъде спряна с отстраняването на раковите образувания в лицето на тези политически монументи!
Няма как да остане един паметник, а друг да го няма, трябва да се изчистим физически и ментално от заблудите, които повече от 30 години след падането на комунизма, все още битуват в главите на някои хора и в България, но и извън нея!
Някои търсят документи за построяването, други търсят документи, с които да оправдаят евентуалното оставане на паметника. Не, този паметник не трябва да го има в съвременна България! Той е срам и позор за нас като нация, документите нямат значение! Колкото по-бързо премахнем този срам, толкова по-добре ще е за децата и за внуците ни утре, когато България ще е просперираща европейска държава, уважавана, а българите ще имат уважението на останалия свят и самоуважение, че са постигнали нещо сами!
За да го има това бъдеще, трябва да се унищожи не миналото, защото всеки има нужда от история, трябва обаче да се премахне пропагандната заблуда, да се отърсим от гнилия комунизъм и неговите зловредни метастази днес! Това очевидно е особено болезнен процес за някои, но определено е в правилната посока!

ВЕНЦИСЛАВ ЖЕКОВ
кореспондент на в. „България СЕГА“ в София

>>>

Уважаеми читатели,

Ако желаете да рекламирате при нас се обадете на тел. 773.317.8035 или пишете на емайл: bg7tv.editor@gmail.com (24/7)

За да получавате информация 24/7 ни последвайте във фейсбук!

1. Присъединете се към нашите основни фейсбук групи:

Bulgarians in Chicago United | Обединени Българи в Чикаго
https://www.facebook.com/groups/BulgariansInChicagoUnited

Bulgarians in Chicago | Българи в Чикаго
https://www.facebook.com/groups/BulgariansInChicago

Bulgarians in USA United | Обединени Българи в САЩ
https://www.facebook.com/groups/BulgariansInUSAUnited

2. Харесайте нашата главна ФБ страница:
https://www.facebook.com/bulgariasega

Благодарим Ви!

в. “България СЕГА”

КОМЕНТАРИ

Please enter your comment!
Please enter your name here