Протеинови Барчета: Полезни ли са за вас?

Протеиновите барчета на пръв поглед изглеждат като здравословна храна. Но това е ефект, който рекламната индустрия създава с много усилия. Доста от тези барчета не са по-добри от шоколадчета, но налице са няколко хранителни опции.
Изберете протеиново барче, съдържащо поне 5 грама протеин. Ядките са чудесен източник на такъв протеин. Фибрите са друга полезна съставка. Изберете барче, което съдържа поне 3 грама фибри. Тези две съставки ще ви помогнат да се почувствате сити за по-дълго време.
Американската администрация по храните и лекарствата препоръчва по-малко от 10% от калориите да са в следствие на добавена захар. Избягвайте барчетата с добавена захар над 10%. Доста от барчетата съдържат изкуствени подсладители. Плодове от сорта на фурми, череши и монашески плодове са далече по-добри подсладители.
За съжаление повечето от протеиновите барчета са силно преработени, Често протеинът е драстично променен, и пълнозърнестите храни в тях липсват. Пълнозърнестите храни са най-добрия източник на повечето от хранителните вещества.  Повечето от тях съдържат и други вещества като желязо, витамини от групата Б, и калий. (Miller, B. “Bar Class.” Women’s Health, April, 2023; Rockwood, K. “5 Myths about Protein.” Prevention, October, 2021). В краен случай, ако ви се налага, здравословно протеиново барче не е най-лошия избор, но пълнозърнестите храни за винаги по-добрата опция.
На лице са доста лъжливи религиозни учители, които умеят много добре да се представят, но не проповядват истината относно Бог. Апостол Йоан писа във връзка с тях: “Възлюбени, не вярвайте на всеки дух, но изпитвайте духовете дали са от Бога, защото много лъжепророци се появиха в света. По това познавайте Божия Дух: всеки дух, който изповядва, че Исус Христос е дошъл в плът, е от Бога, а всеки дух, който не изповядва, че Исус Христос е дошъл в плът, не е от Бога. И това е духът на антихриста, за когото сте слушали, че идва. Той и сега вече е в света.” (1 Послание на Йоан 4:1-3)

Legal Disclaimer (Клауза за непоемане на отговорност): Информацията тук има общ характер и не може в никакъв случай да замени консултация с лекар (медицинско лице), диагноза, терапия, лечение и/или консултация с лицензиран специалист. Информацията тук не е предназначена за решаването на конкретни индивидуални казуси! При конкретни индивидуални проблеми се свържете с лекар или съответния лицензиран специалист.
Издателите на в. „България СЕГА“ не поемат и не носят отговорност за предприето самолечение, поставяне на диагноза, козметични процедури или каквито и да са действия на база на материалите на тема „Здраве“, както и за верността на информацията и достоверността на източниците!

www.helpinghandsbulgaria.org

>>>

Уважаеми читатели,

Ако желаете да рекламирате при нас се обадете на тел. 773.317.8035 или пишете на емайл: bg7tv.editor@gmail.com (24/7)

За да получавате информация 24/7 ни последвайте във фейсбук!

1. Присъединете се към нашите основни фейсбук групи:

Bulgarians in Chicago United | Обединени Българи в Чикаго
https://www.facebook.com/groups/BulgariansInChicagoUnited

Bulgarians in Chicago | Българи в Чикаго
https://www.facebook.com/groups/BulgariansInChicago

Bulgarians in USA United | Обединени Българи в САЩ
https://www.facebook.com/groups/BulgariansInUSAUnited

2. Харесайте нашата главна ФБ страница:
https://www.facebook.com/bulgariasega

Благодарим Ви!

в. “България СЕГА”

КОМЕНТАРИ

Please enter your comment!
Please enter your name here