“Непобедимите” от село Драгомирово разширяват бизнеса си в Чикаго

Живеем в турболентни времена както за страната, в която живеем така и в глобален аспект. Това е депресиращо за много от нашите сънародници в САЩ, които променят стила си на живот и бизнес, поради финансовите предизвикателства и несигурността за бъдещето. Но, има и българи, които именно в този труден момент инвестират и разширяват бизнеса си, като намират и време да се веселят. Да бъдеш оптимист днес не е лесна работа, но не така стоят нещата с “непобедимите братя Петрови”, които освен че планират разширяване на своя сервиз за ремонт на камиони и трейлъри, инвестират сериозни средства за закупуване на ново оборудване (над $200 000). Последната им покупка е специален стенд за ремонтиране на инжектори от Германия, който все още не е пристигнал в Чикаго.
Сега, когато много транспортни компании излизат от бизнеса и продават камионите си, братя Петрови… купуват камиони, които са на около 3-4 години. Вече са 10 и са “нагласени” специално за шофьори, които нямат възможност да купят свой камион.
Всички са с основен ремонт, инсталиран глайдър кит и сменен двигател (от “DD 15” на “Detroit S60 – 1999 г.”) “Оригиналният двигател (DD 15) е пълен боклук” споделя мнението си Анатоли. “Изкарва средно 500 – 600 000 мили, докато “Detroit S60 – 1999 г” има живот минимум 2 000 000 мили, само с 2 сензора, които евентуално могат да се повредят”
Със сменените двигатели бъдещите шофьори на братя Петрови могат да карат с paper logs. Какво още получават шофьорите и owner-operators в транспортната компания на братята?

– Безплатна смяна на масло
– Безплатен годишен преглед
– Безплатна диагностика
– Работа без прекъсване, независимо от повредите в камиона

“Наш owner-operator или шофьор не спира! Преди дни пътувах 400 мили, за да сменя компресора на owner-operator по средата на магистралата, а брат ми пък на 600 мили от Чикаго смени инжектора на друг камион в нашата компания.” обяснава Анатоли.
В момента при тях работят само камионите на 7-8 owner-operators, а собствените им камиони са все още на паркинга в очакване на по-добър пазар. “Сега не е изгодно да се работи. Паднаха цените. Пример: Ако преди един курс до Калифорния беше $5000, сега е $3000, а и няма товари. Вдигна се цената на горивото. Всичко започна, след като САЩ и Китай се скараха” разсъждава Анатоли.
“Непобедимите” планират разширяването на техния сервиз за ремонт на камиони и трейлъри. В новия сервиз те искат да обслужват едновременно най-малко 10 камиона с поне 50 паркоместа. Разбира се, ще им трябват и нови механици, но разчитат главно на приятели и роднини от България. Защо? “Тук е почти невъзможно да намериш читав механик. Тези, които са добри или отварят собствен бизнес, или работодателите им ги държат здраво с високо заплащане!” отговаря Анатоли.
Не всичко върви “по мед и масло” при братята. Неотдавна Пламен падна от един от камионите в сервиза, претърпя операция и беше на легло седмици наред. Само преди дни хвърли патериците и макар лекарят да му забрани да вдига тежко и да не работи поне 6 месеца, познайте къде е той сега? Лесен отговор – “Непобедимият” вече помага на брат си в сервиза.
“Имаме над $120 000 вересии” оплаква се Анатоли. По една или друга причина не могат да получат парите за свършената от тях работа, а освен това понякога им отнема дълги часове (обикновено след официалното работно време), за да открият проблемите. Времето им струва хиляди загубени долари, но за тях е важно да свършат качествено и честно работата си и да помогнат на шофьорите да спестят пари и да са обратно на пътя възможно най-бързо. 24 часа в денонощието не са достатъчни за Пламен и Анатоли, които не се прибират с дни у дома. Често, можете да ги видите да се включват “на живо” във фейсбук посред нощите, когато повечето наши сънародници вече спят.


Но именно заради тяхната честност, трудолюбие, знание и опит, шофьорите, които не могат да решат проблемите си на няколко други места, накрая пристигат в сервиза им, където се правят универсални ремонти на камиони, бокс камиони и трейлъри, като най-трудните проблеми се поемат лично от братя Петрови. Пламен е специализиран главно в ремонта на двигателите. “Разглобил е над 3 000 двигателя” с гордост споделя Анатоли и добавя с усмивка “Не само ги е разглобил, но ги е оправил също!”.
Анатоли е специалист по електрониката. Баща им – дон Пеци работи на фрезата.


Братя Петрови са закупили и towing truck, за помагане на собствени клиенти и въобще за шофьори закъсали на пътя. Андрей е отговорен по тази част в сервиза.
Въпреки, че работят здраво денонощно, “непобедимите” намират време и за веселие и го правят също така качествено, както и в техния бизнес.
Именно едно от тези партита беше повод да се видим отново.
“Каним те на прасе в неделя. Ела в 10 am” бе съобщението, което получих от Пламен.
Оказа се, че партито, на което бяха поканени приятели и бизнес партьори беше без повод.


Разминах се с прасето, защото имах лични ангажименти и не разполагах с много време, но бе ободряващо да си в компанията на тези две млади, енергични български семейства, които са поредно доказателство, че българите сме жилави, адаптивни, изобретателни и работливи, а тези от по-малките населени райони на България са с още по-несломим дух, както е и в село Драгомирово (до Свищов) и особено в “Мержан” махла, откъдето са “непобедимите” братя Петрови.

Светлозар Момчилов
в. “България СЕГА”

>>>

Уважаеми читатели,

Ако желаете да рекламирате при нас се обадете на тел. 773.317.8035 или пишете на емайл: bg7tv.editor@gmail.com (24/7)

За да получавате информация 24/7 ни последвайте във фейсбук!

1. Присъединете се към нашите основни фейсбук групи:

Bulgarians in Chicago United | Обединени Българи в Чикаго
https://www.facebook.com/groups/BulgariansInChicagoUnited

Bulgarians in Chicago | Българи в Чикаго
https://www.facebook.com/groups/BulgariansInChicago

Bulgarians in USA United | Обединени Българи в САЩ
https://www.facebook.com/groups/BulgariansInUSAUnited

2. Харесайте нашата главна ФБ страница:
https://www.facebook.com/bulgariasega

Благодарим Ви!

в. “България СЕГА”

КОМЕНТАРИ

Please enter your comment!
Please enter your name here