ГЛЪТКАТА ВЪЗДУХ, ОТ КОЯТО ВСИЧКИ СЕ НУЖДАЕМ

Даниела Паскова е родена и живее във Варна. Завършила е Медицинския институт в града и работи в Спешното отделение на МБАЛ-Варна. И макар че си обича работата, нейната истинска страст е да пише или както самата тя споделя „просто да разказва истории“. Автор е на сборниците с разкази „Живот на 360 градуса“, (2014) и „Мирише на звезди“ (2021). Член е на Съюза на писателите – Варна и Салон за българска култура и духовност – Чикаго. Романът „За глътка въздух“ е най-новата книга на Даниела Паскова, която излезе съвсем скоро и вече се радва на голяма популярност сред читателите. В него авторката разказва за превратностите на живота, за любовта, която трябва да се изстрада, за вечно изпълзващото се щастие, което е около нас и което човекът винаги се стреми да достигне. Млад лекар, който среща всеки ден смъртта, красива фотографка, белязана със страданието в детството си, изкарано в домове за изоставени деца и приемни семейства, млад мъж, който тръгва по пътя на престъплението. И пътя на спасението и на надеждата…
Даниела Паскова се среща всеки ден очи в очи с живота и смъртта и казва, че работата за спасяване на човешки животи е свързана с много адреналин и това не го може всеки. „Трябва да имаш бистър ум и да забавиш, че детето ти е болно в къщи, че майка ти умира, че самият ти имаш някаква болест. Когато всичко свърши, те удря един парен чук. Толкова е тежко тогава, защото всичко започва да те боли от адреналина и напрежението. И  когато започваш да работиш отново всичко започва с нова доза адреналин“.
В романа си авторката споделя, че страхът винаги побеждава човека. В коментар за БТА тя казва: „Всички психолози казват, че е хубаво да се изправиш срещу страха си, но след като се пребориш с него, според мен, се получава една празнина, която веднага се запълва от нов страх. Страхът всъщност се поражда в мислите на човек и той просто трябва да свикне с това“. Даниела Паскова  засяга и болезнената тема за пандемията от Ковид-19. Независимо, че това време, което беше тежко за всички, вече отмина, тя смята, че то не тябва да се забравя, а да се помнят всички усещания, всички уроци, които ни даде това трудно време.
Убедена съм, че новият роман на Даниела Паскова ще ни даде онази животоспасяваща „глътка въздух“, от която всички се нуждаем.
Снежана Галчева – зам.главен редактор на в-к „България СЕГА“, председател на Салон за българска култура и духовност – Чикаго,
вицепрезидент на Конфедерация на българските културни организации и дейци в чужбина  

>>>

Уважаеми читатели,

Ако желаете да рекламирате при нас се обадете на тел. 773.317.8035 или пишете на емайл: bg7tv.editor@gmail.com (24/7)

За да получавате информация 24/7 ни последвайте във фейсбук!

1. Присъединете се към нашите основни фейсбук групи:

Bulgarians in Chicago United | Обединени Българи в Чикаго
https://www.facebook.com/groups/BulgariansInChicagoUnited

Bulgarians in Chicago | Българи в Чикаго
https://www.facebook.com/groups/BulgariansInChicago

Bulgarians in USA United | Обединени Българи в САЩ
https://www.facebook.com/groups/BulgariansInUSAUnited

2. Харесайте нашата главна ФБ страница:
https://www.facebook.com/bulgariasega

Благодарим Ви!

в. “България СЕГА”

КОМЕНТАРИ

Please enter your comment!
Please enter your name here