САЛОН ЗА БЪЛГАРСКА КУЛТУРА И ДУХОВНОСТ И КУЛТУРЕН ЦЕНТЪР „БЪЛГАРИКА“ ПРЕДСТАВИХА КНИГАТА НА АНТОНИНА ДУРИДАНОВА „МАГИЯ ЗА ДЪЛГОЛЕГИЕ“

На 14 октомври 2023 г. Салон за българска култура и духовност – Чикаго представи в културен център „Българика“ книгата на Антонина Дуриданова „Магия за дълголетие“. Тя специално пристигна от Тексас не само да презентира книгата си, но и за нещо много по-важно – да се срещне и разговаря с хората и лично да сподели как може да се достигне до дълголетие и да имаме живот, изпълнен със здраве и красиви моменти.
Коя е Антонина Дуриданова? Завършила е английска гимназия в България, а в САЩ защитава две бакалавърски степени – по френски език и бизнес администрация. Има и магистърска степен по международна търговия. Била е преподавател по френски език в гимназия и е водила университетски класове по български език в Мичиган. Дълги години е работила в Министерство на финансите в САЩ. Макар че живее повече от 53 години извън България, тя е запазила връзката си с мястото, където е родена  и израснала, говори и пише на безупречен български език.
Пътува много по всички континенти, обиколила е почти цяла Европа, посетила е екзотични страни от Латинска Америка, Азия и Африка, далечни и по-малко  познати места – Замбия, Ботсвана, Того, Кения, Тобаго, Гвиана, Бенин, Намибия, Сао Томе и др. В момента живее със семейството си в Сан Антонио, Тексас. Първата й книга е „Бягство от желязната завеса – ново начало и завръщане“, която тя представи в САЩ, също и тук в Чикаго, както и в много градове в България.
В нея описва житейския си път, който започва от София, минава през Белград и Виена и стига до Сан Антонио. Пише за израстването и живота си в България по време на комунизма, за стойността на свободата и за промяната, която настъпва с нея тук в Америка. Втората й книга „Магия за дълголетие“ също се радва на изключителен успех. В нея тя споделя, че за да изглежда добре един човек трябва да е здрав и щастлив. Аз бих допълнила нейното твърдение с една източна мъдрост, че красивият човек не винаги е здрав, но здравият е винаги красив. Антонина е уверена, че когато човек се грижи за себе си, тогава той е полезен и за другите и че когато имаме реални цели и много силно ги желаем, щастието се постига лесно. За тази цел в книгата си препоръчва няколко основни неща:
– физически упражнения
– йога
– пълноценно и балансирано хранене
– позитивни емоции
– социални контакти
Ценното в книгата е, че тя не дава универсална рецепта  за дълголетие, но примерите, които посочва, дават възможност на хората да направят своя избор според собственото си желание и да го адаптират към ежедневието си. „Магия за дълголетие“ е едно изключително интересно четиво, на което пожелавам успех и да може да достигне до повече хора. Вярвам, че всеки ще намери нещо за себе си и много неща в живота му ще се променят в положителна посока. Всеки, който желае да получи книгата на Антонина Дуриданова може да се свърже лично с авторката.
Снежана Галчева – зам.главен редактор на в-к „България СЕГА“, председател на Салон за българска култура и духовност – Чикаго,
вицепрезидент на Конфедерация на българските културни организации и дейци в чужбина  

>>>

Уважаеми читатели,

Ако желаете да рекламирате при нас се обадете на тел. 773.317.8035 или пишете на емайл: bg7tv.editor@gmail.com (24/7)

За да получавате информация 24/7 ни последвайте във фейсбук!

1. Присъединете се към нашите основни фейсбук групи:

Bulgarians in Chicago United | Обединени Българи в Чикаго
https://www.facebook.com/groups/BulgariansInChicagoUnited

Bulgarians in Chicago | Българи в Чикаго
https://www.facebook.com/groups/BulgariansInChicago

Bulgarians in USA United | Обединени Българи в САЩ
https://www.facebook.com/groups/BulgariansInUSAUnited

2. Харесайте нашата главна ФБ страница:
https://www.facebook.com/bulgariasega

Благодарим Ви!

в. “България СЕГА”

КОМЕНТАРИ

Please enter your comment!
Please enter your name here