Българин спечели Световната купа за най-добра пица

Българинът Светослав Митев спечели Световната купа за най-добра пица в класическата категория, съобщи днес шеф Анатоли Колев, зам.-председател на Българската асоциация на пицарите. Митев е на 23-години и е удостоен с високото отличие на Pizza World Cup 2023, чието 21-во издание се състоя в периода 3-5 октомври в Рим, Италия.

В надпреварата са участвали около 180 пицари от цял свят. По думите на шеф Колев много силно присъствие са имали майсторите от Япония, Франция, Испания. Светослав Митев е бил единственият българин и е станал победител с единодушното решение на 20-членното жури.

Най-добрата пица в света за тази година е по авторска рецепта с български фермерски продукти – еленски бут от региона на Елена, крем от козе сирене с трюфел от Велико Търново и органична тученица от Варненския регион. Пицата е от първокласно тесто с жив квас, замесено от италианско премиум брашно. За тестото е използвана вода със сребърни йони, което също се случва за пръв път, поясни шеф Колев. Младият български пицар е презентирал произведението си с чаша червено „Мерло”, носител на три последователни награди за най-хубаво вино у нас.

Освен световната шампионска титла в Италия, Светослав Митев е носител и на първа награда от Втория интернационален пица-шампионат, състоял се в Румъния в края на септември.

Младият мъж работи едва от една година във варненския пица бар „Пеперони”. Шеф Колев уточни, че правенето на пица е изкуство и за да е добър един млад човек в професията, от него се очаква постоянство, много труд и любов към това, с което се занимава.

МИЛА ЕДРЕВА
БТА
Снимка: Личен архив на Светослав Митев  

>>>

Уважаеми читатели,

Ако желаете да рекламирате при нас се обадете на тел. 773.317.8035 или пишете на емайл: bg7tv.editor@gmail.com (24/7)

За да получавате информация 24/7 ни последвайте във фейсбук!

1. Присъединете се към нашите основни фейсбук групи:

Bulgarians in Chicago United | Обединени Българи в Чикаго
https://www.facebook.com/groups/BulgariansInChicagoUnited

Bulgarians in Chicago | Българи в Чикаго
https://www.facebook.com/groups/BulgariansInChicago

Bulgarians in USA United | Обединени Българи в САЩ
https://www.facebook.com/groups/BulgariansInUSAUnited

2. Харесайте нашата главна ФБ страница:
https://www.facebook.com/bulgariasega

Благодарим Ви!

в. “България СЕГА”

КОМЕНТАРИ

Please enter your comment!
Please enter your name here