Готови ли сте да продадете Вашия дом в Чикаго?

Продажбата на недвижим имот в динамичния и разнообразен пазар на Чикаго и околностите му изисква внимателно планиране и изпълнение. Независимо дали продавате апартамент в сърцето на града или семеен дом в едно от предградията, ето някои важни аспекти, които трябва да имате предвид, за да постигнете успешна продажба:

Състоянието на пазара на недвижими имоти

Първо, редно е да спомена, че вместо като единен пазар на недвижими имоти в Чикаго и неговите предградия е по-коректно той да се разглежда като съвокупност от много локални пазари на недвижими имоти с тяхната уникална местна специфика. Пазарът в даунтаун е един, например, а в Schaumburg много по-различен. Даже в едно предградие има различни пазарни сегменти. Затова е трудно за един агент на недвижими имоти да бъде еднакво полезен в толкова много пазари на тази територия.
Има фактори на макро ниво, обаче, които могат да са подобни за всички тези пазари в Chicagoland и да определят общото ниво на търсене и предлагане, което определя типа на пазара за определен момент. Пазарът може да бъде в крайна ситуация: “пазар на продавача” , “пазар на купувача” или да бъде в балансирано състояние, когато нито продавачите, нито купувачите имат явен превес.
В момента пазарът в Chicagoland като цяло все още може да се квалифицира като “пазар на продавача”. Защо? По-малък брой на жилища, които се продават в момента на пазара. Има ред причини за това, но вместо да ги изреждам е по-важно да отбележа, че днес е все още сравнително по-лесно да се продаде недвижим имот на добра цена и за кратко време. Почти 30 % от имотите се продават на по-високи цени от обявените.

Определяне на правилната цена

Един от най-важните фактори при продажбата на имот е правилното определяне на цената. Вашият агент по недвижими имоти може да Ви предостави сравнителен анализ на пазара, за да определите подходящата цена за продажба. Високата цена може да отблъсне потенциални купувачи, докато ниската може да доведе до евентуални загуби.

Привлекателност и аранжиране на дома

Първото впечатление има значение. Подобрете визуалната привлекателност на имота си, като се погрижите екстериорът и интериорът да са в отлично състояние. Добре аранжираният дом може да помогне на купувачите да си представят живеенето там.

Маркетингова стратегия

Качествените снимки и видео, правилните акценти в описанието на имота са съществен фактор във Вашата маркетингова стратегия. Използвайте както онлайн, така и офлайн методи за максимално добра презентация.

Изисквания за disclosure (предоставяне на информация за имота)

Запознайте се с изискванията за disclosure на местно и държавно ниво. Важно е да предоставите информация за всички известни проблеми или дефекти на имота, за да избегнете потенциални правни проблеми в бъдеще.

Преговори и гъвкавост

Бъдете готови за преговори с купувачите. Гъвкавостта Ви по отношение на важните елементи по сделката може да направи транзакцията по-гладка. Вашият агент по недвижими имоти играе изключително важна роля в процеса на преговорите.

Правни и договорни аспекти

Работете с квалифициран и опитен адвокат по недвижими имоти, за да се уверите, че всички правни аспекти на продажбата, включително договори и споразумения, са правилно обработени. Той ще защити вашите интереси и ще се погрижи за съответствие с местните закони и регулации.

Данъчните последици

Бъдете запознати с данъчните последици при продажбата на имота. Консултирайте се с данъчен експерт, за да разберете възможните данъчни задължения и за да се запознаете с възможните изключения.

Професионален агент по недвижими имоти

Сътрудничеството с местен агент по недвижими имоти, който познава пазара, където се намира имота Ви е от съществено значение. Той може да предостави насоки, пазарен анализ и достъп до мрежа от потенциални купувачи. Изборът на агент по недвижими имоти е “Вашата домашна работа” и от нея ще зависят Вашите резултати.
Освен наличието на лиценз, Вие заслужавате агент, който е професионален, опитен, лоялен и способен да решава максимално бързо проблеми, които възникват по време на транзакцията.

Продажбата на недвижим имот в Чикаго и околностите му изисква внимателно планиране, познание на пазара и фокусиране върху всички важни детайли. При “пазар на продавача” с правилно определяне на цената на имота Ви, добра подготовка за продажба и избиране на опитни и професионални агенти, ще увеличите шансовете си за успешна и печеливша транзакция в този динамичен и драматичен пазар на недвижими имоти.

Въпроси, коментари и предложения за теми на материали в областта на недвижимите имоти (в Chicagoland) изпращайте на емайл: bg7tv.editor@gmail.com.

Legal Disclaimer (Клауза за непоемане на отговорност): Информацията тук има общ характер и не може да се използва за решаването на проблеми за конкретен казус. При конкретни индивидуални случаи и проблеми се консултурайте със съответния лицензиран специалист/есперт. Издателите на в. „България СЕГА“ не поемат и не носят отговорност за предприети действия на база на горния материал, както и за верността на информацията и достоверността на източниците! Коментари и въпроси изпращайте на емайл: bg7tv.editor@gmail.com или се обадете на телефон: 847.707.0065

Светлозар Момчилов
(Агент по недвижими имоти с над 20 години опит в тази индустрия)
в. “България СЕГА”

>>>

Уважаеми читатели,

Ако желаете да рекламирате при нас се обадете на тел. 773.317.8035 или пишете на емайл: bg7tv.editor@gmail.com (24/7)

За да получавате информация 24/7 ни последвайте във фейсбук!

1. Присъединете се към нашите основни фейсбук групи:

Bulgarians in Chicago United | Обединени Българи в Чикаго
https://www.facebook.com/groups/BulgariansInChicagoUnited

Bulgarians in Chicago | Българи в Чикаго
https://www.facebook.com/groups/BulgariansInChicago

Bulgarians in USA United | Обединени Българи в САЩ
https://www.facebook.com/groups/BulgariansInUSAUnited

2. Харесайте нашата главна ФБ страница:
https://www.facebook.com/bulgariasega

Благодарим Ви!

в. “България СЕГА”

КОМЕНТАРИ

Please enter your comment!
Please enter your name here