Чудесно българско представяне на Световен културен фестивал във Вашингтон

Българите в Америка и прекрасната Деси Добрева представихме България на най-мащабното събитие в Съединените американски щати – WORLD CULTURE FESTIVAL ‘2023​.
Световният културен фестивал WORLD CULTURE FESTIVAL ‘2023 – US EDITION започна на 29 септември и ще завърши днес, 1 октомври. Това е четвърто издание на фестивала. Мястото на събитието е Националният мол на Окръг Колумбия във Вашингтон. Според организаторите, в този фестивал участват общо 17 хиляди артисти, представящи богатата палитра от различни културни традиции по света. Регистрираните посетители са над 450 хиляди.
Българското представяне на този световен културен форум бе повече от впечатляващо. То включваше около 230 български танцьори от разни краища на САЩ, както и танцьори, кукери и родопска гайда от България – информира Посолството на Р България във Вашингтон.


Музикалните състави бяха „Жерава“ от Вашингтон с ръководител Деси Йорданов, „Верея“ от Чикаго с ръководител Константин Маринов, „Хоро“ от Чикаго с хореограф Ирина Гочева, „Лудо Младо“ от Бостън с хореографи Пепи Петров и Мариета Мирчева, „Гайдари“ от Чикаго, както и от много други.
Музиката за спектакъла е създадена от известния композитор Георги Андреев, а музикалните изпълнения на живо бяха на Деси Добрева. Основен организатор на българското участие – Деница Станчева.

Беатрис Минева (Мис Би):

„С гордост мога да кажа, че ние, Българите в Америка, и прекрасната Деси Добрева представихме България на най-мащабното събитие в Съединените американски щати – WORLD CULTURE FESTIVAL ‘2023.

Благодарим на организаторите на това събитие Denitza Batheja и нейния прекрасен отбор. И разбира се на прекрасната ни ръководителка Ирина Гочева и Танцов ансамбъл „Хоро“, която направи цялата постановка, в отбор със страхотния ръководител на „Лудо Младо“ Пепи Петров и и още няколко ръководители!

Поклон пред всички танцьори, гайдари, кукери, неповторимата Деси Добрева и пред всички, които желаеха да участват в това голямо събитие, само и единствено с една цел: ДА ПОКАЖЕМ НА ВСИЧКИ КАКВО БОГАТСТВО ИМАМЕ! А именно нашата родина БЪЛГАРИЯ!“

eurochicago.com
сн. Георги Панайотов, ФБ

>>>

Уважаеми читатели,

Ако желаете да рекламирате при нас се обадете на тел. 773.317.8035 или пишете на емайл: bg7tv.editor@gmail.com (24/7)

За да получавате информация 24/7 ни последвайте във фейсбук!

1. Присъединете се към нашите основни фейсбук групи:

Bulgarians in Chicago United | Обединени Българи в Чикаго
https://www.facebook.com/groups/BulgariansInChicagoUnited

Bulgarians in Chicago | Българи в Чикаго
https://www.facebook.com/groups/BulgariansInChicago

Bulgarians in USA United | Обединени Българи в САЩ
https://www.facebook.com/groups/BulgariansInUSAUnited

2. Харесайте нашата главна ФБ страница:
https://www.facebook.com/bulgariasega

Благодарим Ви!

в. “България СЕГА”

КОМЕНТАРИ

Please enter your comment!
Please enter your name here