Общинският съвет на град Ървайн обяви с прокламация Деня на независимостта на България за Ден на българското наследство в града

На открито заседание на Общинския съвет на град Ървайн, Ориндж Каунти, беше приета прокламация, с която 22 септември 2023 г., Деня на независимостта на България, се обявява за Ден на българското наследство в града. Заседанието беше излъчено по кабелната телевизия на Ървайн – ICTV, съобщиха в своя сайт от Генералното консулство на България в Лос Анджелис.

Прокламацията се издава по случай 120-ата годишнина от установяването на дипломатически отношения между България и САЩ и в продължение на духа на приятелство и взаимно уважение, които Генералното консулство на България в Лос Анджелис изгради с местната власт в Ървайн, посочват от дипломатическото ни представителство.

От Консулството добавят, че прокламацията е официално връчена на генералния консул Бойко Христов от кмета на града Фара Хан в сградата на Общината. Заедно с генералния консул в залата на Общинския съвет за връчване на прокламацията са били и представители на българската диаспора в Ориндж Каунти. Бойко Христов е подарил на кмета отличената с награда „Букър“ книга „Времеубежище“ на писателя Георги Господинов. Фара Хан е поела ангажимент да издава подобна прокламация, обявяваща Ден на българското наследство в Ървайн, всяка година.

„Изразяваме своята огромна благодарност към кмета и Общинския съвет на Ървайн за оказаното признание и уважение към България“, допълват от Генералното консулство.

ИВА ВАТАШКА
БТА
Снимка: Генерално консулство на България в Лос Анджелис

>>>

Уважаеми читатели,

Ако желаете да рекламирате при нас се обадете на тел. 773.317.8035 или пишете на емайл: bg7tv.editor@gmail.com (24/7)

За да получавате информация 24/7 ни последвайте във фейсбук!

1. Присъединете се към нашите основни фейсбук групи:

Bulgarians in Chicago United | Обединени Българи в Чикаго
https://www.facebook.com/groups/BulgariansInChicagoUnited

Bulgarians in Chicago | Българи в Чикаго
https://www.facebook.com/groups/BulgariansInChicago

Bulgarians in USA United | Обединени Българи в САЩ
https://www.facebook.com/groups/BulgariansInUSAUnited

2. Харесайте нашата главна ФБ страница:
https://www.facebook.com/bulgariasega

Благодарим Ви!

в. “България СЕГА”

 

КОМЕНТАРИ

Please enter your comment!
Please enter your name here