България завоюва две титли на световното по “Bulgarian Bag”

България излъчи двама шампиони на световното първенството по “Bulgarian Bag” в град Бойсе, щата Айдахо. Състезанието се проведе за първи път в САЩ. При дебюта си Десислава Тулилова и Николай Василев завоюваха световните титли в категория “Фит”.
За първото място Десислава Тулилова събра общ сбор от 665 точки, с 5-килограмовата “Българска торба” На първата дисциплина “Suples Spin” (Суплес Спин), което представлява въртене на “Българската торба” над главата, тя направи 280 повторения за 6 минути.

На втората дисциплина “Swing Squat” (Суинг Скуат), уредът се “изхвърля” напред и едновременно с това се кляка. В рамките на 5 минути, Тулилова събра общо 172 точки.
На третата дисциплина “Snatches” (Снатчес) “Българската торба” се вдига над главата. За 4 минути Деси Тулилова направи 97 повторения.

При четвъртото упражнение “Squat and Press” (Скуат енд прес), състезателят кляка, изправя се и изтласква “Българската торба” над главата. Тук шампионката направи 80 повторения за 3 минути.

В последната дисциплина уредът отново се върти около главата, но упражнениезапочва и завършва на гърба на състезателя. Златната медалистка направи 37 повторения за 2 минути.
Подгласнички на българката останаха две американки съответно Tracie Anderson със сребро (647 точки) и Heather Campbell с бронз (617 точки).

В същата категория другата българка Росица Алексова се класира на осмо място.

„Сърдечно благодаря за поздравленията. Не съм очаквала да стана първа, защото имах силна конкуренция. Заслугата е колкото моя, толкова и на Суплес треньорите, специални благодарности на Магдалена и Силвия Иванови. Искам да благодаря и на моите съотборнички, удоволствие е да тренирам с тях. Суплес тренировките са ни винаги различни, интересни и забавни“, коментира световната шампионка по „Bulgarian Bag“, в категория „Fit“ – Десислава Тулилова.

При мъжете, Николай Василев победи своите опоненти, с категорична разлика. Във всичките пет дисциплини, той излезе краен победител. Общият сбор, който постигна, от 743 точки, е нов рекорд в историята на категория “Фит”(8 кг).
На първата дисциплина шампионът направи 298 точки, във втората 196, в третата 110, в четвъртата 100 и на последната 37 точки. Сребърен медал завоюва четвъртият от миналото световно Rafal Gorski. Той събра общо 602 точки. С бронзовото отличие се окичи представителят на домакините Byron Harold, с общ сбор от 562 точки.

„За участието ми на световното ме вдъхнови световната шампионка Магдалена Иванова. Много искам моите дъщери Анисия и Тинита да взимат пример и от нея. Готвих се усилено, защото не знаех какво да очаквам, все пак спортът е нов. Преди заминаването ми за Бойсе, дъщеря ми Анисия, ми беше написала мотивиращо писмо. Бях помолил треньорът Васил Трънков, да ме подсеща за писмото по време на съревнованието и това много ме надъхваше, да не се отказвам. Благодаря от сърце на цялото семейство Иванови, за възможността да преживея всичко това. Радвам се, че благодарение на усилията, които положих в подготовката, цялата зала се изправи на крака и чу българския химн. Благодаря от сърце на „Misho Sport“ за спонсорството. И не на последно място поздравявам всички хора, които ми пожелаха успех, начело с родителите ми в България“, коментира световният шампион по „Bulgarian Bag“, в категория „Fit“ – Николай Василев.
Поздравявам всички шампиони, медалисти и участници. Много се радвам, че чухме два пъти и българския химн. Световното първенство мина много добре, имахме два пъти повече участници от миналата година в Полша, това означава, че интересът расте. Занапред има интерес да организираме световни първенства в Мексико и Южна Корея. Радваме се, че стигнахме дотук и вече много хора харесват спорта “Суплес” и първата ни дисциплина “Bulgarian Bag”, коментира създателят на “Суплес Спорт” – Иван Раднев Иванов.

В общо шестте съревнования, които са разпределени, в по три категории при жените и мъжете, най-много титли завоюваха домакините от САЩ, общо три.

При жените в категория “Стронг”, световна шампионка стана полицейският офицер Jessica Johnson, с 664 точки.
При жените в категория “Екстрийм”, се получи изключително интерсен двубой между ММА файтърката – Riley „RAD“ Martinez и Amanda Ponton. Двете състезателки завършиха наравно сета с по 498 точки. При това положение по регламент се биха “дузпи”. Тоест в рамките на една минута двете състезатели изпълниха възможно най-голям брой повторения от първата дисциплина “Суплес Спин”. При изпълнението на упражнението, по-младата състезателка Martinez показа по-голяма воля и победи.
В категория “Стронг” при мъжете шампион стана състезателят по борба Gabriel Brown с общ сбор от 557 точки, на второ място се нареди бившият национал на САЩ по борба Paul Tellgren (553 точки), трети остана Chris Caldwell (549 точки).
Абсолютен шампион на световното първенство, в страхотна конкуренция, в категория “Екстрийм” (17 кг), стана кореецът Chung Mok Lee. Той записа името си, със златни букви в историята на световното по “Bulgarian Bag”, като първият състезател успял да влезе в световния елит в категория “Екстрийм”, с 563 точки.
В същата категория българинът Димитър Георгиев се класира на седма позиция.

По регламент, отборното класиране се определя не по брой завоювани медали, а по най-голям брой участници. По този показател отборен шампион стана тимът на “Grit” САЩ, на втора позиция се нареди “Suples” САЩ, на трето място отборът на Мексико.
Цялото световно първенство се проведе и беше организирано най-вече от семейство Иванови. Вицесветовният шампион Иван Раднев Иванов е главният виновник за създаването и развитието на „Суплес Спорт“.

Chicago.bg 

>>>

Уважаеми читатели,

Ако желаете да рекламирате при нас се обадете на тел. 773.317.8035 или пишете на емайл: bg7tv.editor@gmail.com (24/7)

За да получавате информация 24/7 ни последвайте във фейсбук!

1. Присъединете се към нашите основни фейсбук групи:

Bulgarians in Chicago United | Обединени Българи в Чикаго
https://www.facebook.com/groups/BulgariansInChicagoUnited

Bulgarians in Chicago | Българи в Чикаго
https://www.facebook.com/groups/BulgariansInChicago

Bulgarians in USA United | Обединени Българи в САЩ
https://www.facebook.com/groups/BulgariansInUSAUnited

2. Харесайте нашата главна ФБ страница:
https://www.facebook.com/bulgariasega

Благодарим Ви!

в. “България СЕГА”

КОМЕНТАРИ

Please enter your comment!
Please enter your name here