Мария Габриел на среща с българската общност във Вашингтон: САЩ са стратегически партньор за България

24ти септември 2023 – Вицепремиерът и министър на външните работи Мария Габриел, заедно с министрите на правосъдието доц. д-р Атанас Славов и на иновациите и растежа Милена Стойчева, се срещна с българската общност във Вашингтон. Събитието се проведе в Посолството на Република България, съобщиха от Дирекция “Стратегически комуникации и публична дипломация” на Министерството на външните работи.

Мария Габриел ръководи българската правителствена делегация, която ще вземе участие във Втората сесия на Стратегическия диалог между Република България и САЩ на 25 септември.

В срещата с българската общност взеха участие и заместник-министрите на отбраната Атанас Запрянов и на иновациите и растежа д-р Георги Ангелов.

Домакин на събитието бе посланикът на България в САЩ Георги Панайотов.

Той благодари на вицепремиера и българската делегация за срещата и изтъкна значението на продължаването на стратегическия диалог България-САЩ.

“Бих искала да подчертая, че само 4 месеца след съставянето на това правителство ще има втора сесия на стратегически диалог със САЩ. За мен и всички мои колеги това партньорство е един от приоритетите ни”, заяви вицепремиерът Мария Габриел.

Тя посочи, че целта на диалога е да има конкретни стъпки за укрепване на стратегическото партньорство в ключови области като правосъдната реформа, върховенството на закона и борбата с корупцията, ефективното противодействие на дезинформацията, сътрудничеството в областта на отбраната, икономиката и енергетиката.

“България има потенциал за лидерство в областта на иновациите. Темата ще бъде един от акцентите в диалога със САЩ, защото дава положителни перспективи за развитие на талантите и в двете страни”, заяви Мария Габриел.

Вицепремиерът подчерта, че правителството работи в екип за постигането на поставените цели. Мария Габриел апелира към присъстващите да се включват при формирането на политики и вземането на решения като подчерта, че разчита на техния опит, идеи и критично мислене.

НИКОЛАЙ СТАНОЕВ
БТА
Снимка: МВнР 

>>>

Уважаеми читатели,

Ако желаете да рекламирате при нас се обадете на тел. 773.317.8035 или пишете на емайл: bg7tv.editor@gmail.com (24/7)

За да получавате информация 24/7 ни последвайте във фейсбук!

1. Присъединете се към нашите основни фейсбук групи:

Bulgarians in Chicago United | Обединени Българи в Чикаго
https://www.facebook.com/groups/BulgariansInChicagoUnited

Bulgarians in Chicago | Българи в Чикаго
https://www.facebook.com/groups/BulgariansInChicago

Bulgarians in USA United | Обединени Българи в САЩ
https://www.facebook.com/groups/BulgariansInUSAUnited

2. Харесайте нашата главна ФБ страница:
https://www.facebook.com/bulgariasega

Благодарим Ви!

в. “България СЕГА”

КОМЕНТАРИ

Please enter your comment!
Please enter your name here