Генералното консулство на България в Торонто съобщи за откриването на първи български парк в Северна Америка

Генералното консулство на България в Торонто съобщи в страницата си във Фейсбук, че на 10 септември в канадския град Мисисага, провинция Онтарио, е открит първият български парк в Северна Америка. Той носи името на Игнат Канев.

„На откриването присъстваха десетки български и чужди граждани, които живеят на територията на Голямо Торонто. В речта си пред тях генералният консул на Република България в Торонто – г-жа Велислава Панова, благодари на всички за съдействието по време на цялата процедура, на семейството на покойния вече г-н Игнат Канев – съпругата му Диди Канева, двете му дъщери – Анна-Мария и Кристина Каневи, както и на целия екип на компанията. Специална благодарност беше отправена и от името на Министерство на външните работи на Република България към кмета на града г-жа Бони Кромби и към нейния екип, които неуморно работиха през последните две години за осъществяването на идеята за български парк“, посочват от дипломатическото ни представителство.

От екипа на Генералното консулство добавят, че новото име на парка е „Iggy Kaneff” (Иги Канев), както накратко са наричали българина.

„Паркът в центъра на град Мисисага, част от Голямо Торонто, носи името на г-н Игнат Канев от края на 2022 година. Инициативата беше подета от Генералното консулство в Торонто, семейството на покойния Канев и Общината в Мисисага. В Канада, и по-специално в град Мисисага, град Брамптън и Голямо Торонто, българинът филантроп г-н Игнат Канев е известен със своето строителство, със своето голямо сърце и своята дарителска дейност“, е посочено още в публикацията.

До смъртта си през юли 2020 година Игнат Канев беше и почетен консул на България в Канада. Сътрудничеството между него и Генералното консулство на България в Канада беше изключително ползотворно и именно благодарение на това взаимодействие на 29 октомври 2017 г. беше открит първият български паметник в Канада – бюст на Апостола на свободата Васил Левски, допълват от Генералното консулство.

Родолюбивата дейност на Игнат Канев неизменно съпътстваше както професионалната му дейност, така и ежедневието му на филантроп, посочват още от Консулството.

От дипломатическото ни представителство благодарят на всички, които през годините са работили за укрепване на отношенията между Канада и България.

ИВА ВАТАШКА
БТА
Снимка: Фейсбук/Генерално консулство на България в Торонто

>>>

Уважаеми читатели,

Ако желаете да рекламирате при нас се обадете на тел. 773.317.8035 или пишете на емайл: bg7tv.editor@gmail.com (24/7)

За да получавате информация 24/7 ни последвайте във фейсбук!

1. Присъединете се към нашите основни фейсбук групи:

Bulgarians in Chicago United | Обединени Българи в Чикаго
https://www.facebook.com/groups/BulgariansInChicagoUnited

Bulgarians in Chicago | Българи в Чикаго
https://www.facebook.com/groups/BulgariansInChicago

Bulgarians in USA United | Обединени Българи в САЩ
https://www.facebook.com/groups/BulgariansInUSAUnited

2. Харесайте нашата главна ФБ страница:
https://www.facebook.com/bulgariasega

Благодарим Ви!

в. “България СЕГА”

КОМЕНТАРИ

Please enter your comment!
Please enter your name here