Три филма получиха отличия от Агенцията за българите в чужбина

Единадесетият международен кинофестивал „Славянска Приказка“ бе тържествено закрит на официална церемония в Сити Марк Арт Център – София. Това съобщи в своя сайт Изпълнителната агенция за българите в чужбина (ИАБЧ).

На събитието Агенцията за българите в чужбина отличи три филмови ленти.

Наградата „Златна Роза“ на ИАБЧ отиде при документалния филм „Вяра“ на българския режисьор от Франция Ивайло Иванов, посветен на чудотворната икона на св. Георги в Хаджидимовския Манастир. Втората почетна статуетка на агенцията – „Златен Пегас“ отиде при документалния филм „Кавал парк“ на българския режисьор Богдан Дарев (САЩ). Филмовата лента представя живота на американец с руски произход, обичащ България и утвърдил се, като един от най-добрите майстори на кавали.

Филмът „Говореща тишина“, зад който стои екип от наши сънародници от Франция, България, Норвегия и Израел бе отличен с три дипломи и статуетка. Лентата е в памет на българския педагог и композитор Кирил Милчев.

Присъстващите на церемонията гледаха концертна програма, в която специално участие имаше и Светлана Захариева – Янка Чан.

Сред гостите на събитието бяха официални лица и гости: генералният консул на посолството на Казахстан, съветникът на монголското посолство и заместник изпълнителният директор на ИАБЧ Дилайла Михайлова, която се обърна с приветствия към Елена Табанова – Димитрова – организатор на фестивала, както и към всички гости в залата.

Фестивалът е организиран от Академията за кино, телевизия и интернет и е реализиран с подкрепата на Агенцията за българите в чужбина.

ЙОАНА КРЪСТЕВА
БТА
Снимка: ИАБЧ

>>>

Уважаеми читатели,

Ако желаете да рекламирате при нас се обадете на тел. 773.317.8035 или пишете на емайл: bg7tv.editor@gmail.com (24/7)

За да получавате информация 24/7 ни последвайте във фейсбук!

1. Присъединете се към нашите основни фейсбук групи:

Bulgarians in Chicago United | Обединени Българи в Чикаго
https://www.facebook.com/groups/BulgariansInChicagoUnited

Bulgarians in Chicago | Българи в Чикаго
https://www.facebook.com/groups/BulgariansInChicago

Bulgarians in USA United | Обединени Българи в САЩ
https://www.facebook.com/groups/BulgariansInUSAUnited

2. Харесайте нашата главна ФБ страница:
https://www.facebook.com/bulgariasega

Благодарим Ви!

в. “България СЕГА”

КОМЕНТАРИ

Please enter your comment!
Please enter your name here