България беше представена на Световен конгрес по детска кардиология и кардиохирургия в САЩ

България беше представена на Световен конгрес по детска кардиология и кардиохирургия „8th World Congress of Pediatric Cardiology and Cardiac Surgery 2023“, проведен между 27 август и 1 септември във Вашингтон, съобщиха от Посолството на България в САЩ в своята Фейсбук страница.

„От българска страна участваха д-р Димитър Печилков, началник на детско кардиологично интензивно отделение в Националната кардиологична болница, д-р Людмил Симеонов, детски кардиолог, д-р Венцислав Бошнаков, детски кардиохирург, и Цветослав Найденов, заместник-председател на Асоциация „Детско сърце”, допълват от дипломатическото ни представителство.

Тримата български лекари работят в Клиниката по детска кардиология и отделението по хирургия на вродените сърдечни малформации към Националната кардиологична болница, която е единственото място в България за лечение на деца, включително и новородени, с вродени и придобити сърдечни заболявания, информират от Посолството.

„По време на Конгреса, българските участници представиха три специализирани доклада и три постера пред повече от 5700 участници от цял свят. Те обмениха с колегите си ценен опит за най-добрите практики и върхови постижения в детската кардиология и кардиохирургия“, посочват от Посолството на България в САЩ и информират, че посланик Георги Панайотов е посетил българските представители в „Walter E. Washington Convention Center“, като ги е поканил в Посолството на България във Вашингтон. По време на срещите са били набелязани конкретни области за „сътрудничество и подпомагане на връзката между България и САЩ в сферата на медицината“, информират още от дипломатическото ни представителство.

ПЛАМЕНА ЕФТИМОВА
БТА
Снимка: Фейсбук/Посолство на България в САЩ

Уважаеми читатели,

Ако желаете да рекламирате при нас се обадете на тел. 773.317.8035 или пишете на емайл: bg7tv.editor@gmail.com (24/7)

За да получавате информация 24/7 ни последвайте във фейсбук!

1. Присъединете се към нашите основни фейсбук групи:

Bulgarians in Chicago United | Обединени Българи в Чикаго
https://www.facebook.com/groups/BulgariansInChicagoUnited

Bulgarians in Chicago | Българи в Чикаго
https://www.facebook.com/groups/BulgariansInChicago

Bulgarians in USA United | Обединени Българи в САЩ
https://www.facebook.com/groups/BulgariansInUSAUnited

2. Харесайте нашата главна ФБ страница:
https://www.facebook.com/bulgariasega

Благодарим Ви!

в. “България СЕГА”

КОМЕНТАРИ

Please enter your comment!
Please enter your name here