Ползи от карането на велосипед и препоръки

Карането на колело е свързано с уникални ползи. То предлага чудесна възможност да излезете на чист въздух. За разлика от ходенето, бягането и аеробиката, при него няма същото натоварване на ставите. Това го превръща в алтернатива за хората, страдащи от остеоартрит (най-често срещания вид артрит), особено ако са засегнати колената.
За хората, които включват периоди от бързо каране на колело и изкачване на малки хълмове, то подсигурява и условия за аеробна тренировка. Колоезденето навън също така помага при стабилизиране на движението, пространствената координация и баланс.
Изберете велосипед, който е подходящ по размер за вас. За хората с гръбначни проблеми, ще е от полза ако използват легнал велосипед. Триколесните велосипеди може да са най-подходящи за тези, които имат проблеми с баланса.  Електрическите велосипеди с педали предоставят на колоездачите допълнителна опора когато са уморени. Те са в помощ при по-дълги разстояния и стръмни терени като отнемат напрежението, свързано с въртене на педалите.
Основната причина за инциденти, свързани с карането на колело, е че шофьорите не могат да видят колоездачите. Предните и задните светлини трябва да се използват по всяко време. Светлоотразителна екипировка и дрехи с ярки цветове подсигуряват допълнителна безопасност. Използвайте каска, която ви става. Ако сте облечени в широки дрехи, като широки крачоли на панталони, завържете ги добре около краката си. Светлоотразителни жилетки със светлини на батерии, които може бързо да включите, правят велосипедистите видими.
Замърсяването на въздуха e най-голямо по време на пиковите часове на трафик, и не е най-безопасното време за колоездене.  Хората с алергии и асма е добре да избягват карането на велосипед рано сутрин когато количеството на полен е най-високо. (“Stay Safer While Cycling.” On Health Consumer Reports, май, 2023).
Карането на велосипед е лесен начин за увеличаване на силата в краката без допълнително натоварване на ставите. В Посланието до Ефесяните 4:2, свети Павел съветва християните да бъдат “със съвършено смирение и кротост, с дълготърпение, като си претърпявате един друг с любов”. Така Исус се обърна към всеки, който бе обременен с греховете си и обезсърчен. Това е чудесен начин да помогнете на хората, които страдат, да чуят за Исус, който умря за всички и обича всеки един.

Legal Disclaimer (Клауза за непоемане на отговорност): Информацията тук има общ характер и не може в никакъв случай да замени консултация с лекар (медицинско лице), диагноза, терапия, лечение и/или консултация с лицензиран специалист. Информацията тук не е предназначена за решаването на конкретни индивидуални казуси! При конкретни индивидуални проблеми се свържете с лекар или съответния лицензиран специалист.
Издателите на в. „България СЕГА“ не поемат и не носят отговорност за предприето самолечение, поставяне на диагноза, козметични процедури или каквито и да са действия на база на материалите на тема „Здраве“, както и за верността на информацията и достоверността на източниците!

www.helpinghandsbulgaria.org

Ако желаете да рекламирате при нас се обадете на тел. 773.317.8035 или пишете на емайл: bg7tv.editor@gmail.com (24/7)

За да получавате информация 24/7 ни последвайте във фейсбук!

1. Присъединете се към нашите основни фейсбук групи:

Bulgarians in Chicago United | Обединени Българи в Чикаго
https://www.facebook.com/groups/BulgariansInChicagoUnited

Bulgarians in Chicago | Българи в Чикаго
https://www.facebook.com/groups/BulgariansInChicago

Bulgarians in USA United | Обединени Българи в САЩ
https://www.facebook.com/groups/BulgariansInUSAUnited

2. Харесайте нашата главна ФБ страница:
https://www.facebook.com/bulgariasega

Благодарим Ви!

КОМЕНТАРИ

Please enter your comment!
Please enter your name here