Борецът Иван Иванов стана шампион на САЩ с явно превъзходство

Младата надежда Иван Иванов е новият шампион на САЩ в борба, класически стил. Първенството на цяла Америка се проведе във град Фармингтон, щата Юта. 14-годишният българин победи всичките си съперници в кат. до 62 кг, с явно превъзходство. Той затвърди българските си корени, наследени от неговите родители класикът Иван Раднев и джудистката Силвия Иванова.

Жребият отреди българинът да почива в първи кръг. Във втори кръг нашето момче отнесе с 9-1 точки представителя от щата Небраска. На полуфинала разпиля шампиона на щата Северна Каролина, с технически туш 10:0. На финала Иван Иванов победи с 11:2 другият финалист от щата Канзас.

Точно във финалната схватка Иванов буквално тресна от тепиха опонента си със страхотно поясно хвърляне. Съперникът губеше по точки и налиташе много напористо към българина, който използва неговата сила и го строполи на тепиха с невероятна ловкост и красота.

От много малък Иван Иванов тренира в “Suples Wrestling Club” в град Бойсе, щата Айдахо. Спортният център е създаден от неговия баща – Иван Иванов, който е вицесветовен шампион по класическа борба, от Тампере 1994 г. Иванов-старши е известен с неговите изобретения, които служат за спортна подготовка на професионални състезатели, както и за поддържане на добра спортна форма в масовия спорт. Най-известното му творение е прословутата “Българска торба” (Bulgarian Bag).

chicago.bg

Уважаеми читатели на в. “България СЕГА”, за да получавате инфо 24/7:

1. Присъединете се към нашите основни фейсбук групи:

Bulgarians in Chicago United | Обединени Българи в Чикаго –
https://www.facebook.com/groups/BulgariansInChicagoUnited

Bulgarians in Chicago | Българи в Чикаго –
https://www.facebook.com/groups/BulgariansInChicago

Bulgarians in USA United | Обединени Българи в САЩ –
https://www.facebook.com/groups/BulgariansInUSAUnited

2. Харесайте нашата главна ФБ страница:
https://www.facebook.com/bulgariasega

Ако желаете да рекламирате при нас се обадете на тел. 773.317.8035 или пишете на емайл: bg7tv.editor@gmail.com

Благодарим Ви!

КОМЕНТАРИ

Please enter your comment!
Please enter your name here