Български млечни продукти бяха представени в Ню Йорк

27ми юни 2023 – Представяне на български млечни продукти се състоя в Ню Йорк, съобщиха от Генералното ни консулство там на страницата си във Фейсбук. Участие взе и дипломатическият ни представител Ангел Ангелов.

Събитието бе организирано с подкрепата на програмата на Европейския съюз „Уникални европейски сирена“ (European Unique Cheeses) и се проведе в нюйоркски ресторант.

В него се включиха още дистрибутори, журналисти и професионални ценители на кулинарни деликатеси и вина, които бяха запознати с качествата на българските сирена и кашкавали и стриктните стандарти за качество, следвани при тяхното производство, отбелязаха от дипломатическото ни представителсво в Ню Йорк.

Генералният консул взе думата, за да приветства представянето на български млечни продукти в САЩ и сподели с гостите високата си оценка за техните вкусови качества. В последвалия разговор с българските производители бяха обсъдени възможностите за по-активно промотиране на национална хрантелно-вкусова продукция в САЩ.

Националната асоциация на млекопреработвателите, която бе организатор на събитието, е сред няколкото български производители, които вземат, с подкрепата на програмите на Евросъюза – European Quality Basket, Gold Quality PDO / PGI и European Unique Cheeses, участие в престижното изложение на хранителни продукти „67th Summer Fancy Food Show” в Javits Center в Ню Йорк.

ЙОАНА КРЪСТЕВА
БТА
Снимка: Генерално консулство в Ню Йорк

Уважаеми читатели на в. “България СЕГА”, за да получавате инфо 24/7:

1. Присъединете се към нашите основни фейсбук групи:

Bulgarians in Chicago United | Обединени Българи в Чикаго –
https://www.facebook.com/groups/BulgariansInChicagoUnited

Bulgarians in Chicago | Българи в Чикаго –
https://www.facebook.com/groups/BulgariansInChicago

Bulgarians in USA United | Обединени Българи в САЩ –
https://www.facebook.com/groups/BulgariansInUSAUnited

2. Харесайте нашата главна ФБ страница:
https://www.facebook.com/bulgariasega

Ако желаете да рекламирате при нас се обадете на тел. 773.317.8035 или пишете на емайл: bg7tv.editor@gmail.com

Благодарим Ви!

КОМЕНТАРИ

Please enter your comment!
Please enter your name here