Събор на българската общност се проведе във Вашингтон

Събор на българската общност се проведе за четиринадесети път във фермата “Калева“ във Вашингтон. Гост на събитието беше и българският посланик в САЩ Георги Панайотов, съобщиха на страницата си във Фейсбук от дипломатическото ни представителство във Вашингтон. Сънародниците ни чуха фолклорни изпълнения на живо и се хванаха на хоро. За настроението им се погрижи и родният състав „Люти чушки“. Събитието беше организирано от Центъра на българската общност във Вашингтон.

„Посланик Георги Панайотов и представители на посолството с удоволствие се присъединиха към Събора на българската общност от района на Вашингтон. Той традиционно събира стотици сънародници от всички краища на България, за да споделят празника на българския дух, фолклор и традиции в САЩ. В програмата бяха включени фолклорни изпълнения, които допринесоха за автентичното българско преживяване и дадоха тон на народните танци и голямото българско хоро“, съобщиха от българското посолство в социалната мрежа.

Фермата “Калева“ е собственост на българин, потомък на един от първите имигранти в българо-македонската диаспора в Питсбърг. Във фермата се организират и образователни и предизвикателни преживявания, които насърчават личното израстване, груповото сътрудничество, увереността и лидерските умения. Те са предназначени за хора от различни възрасти.

„В продължение на почти три десетилетия “Калева“ си изгради репутация за отлични постижения и иновации в обучението на открито и приключенското програмиране. Ние се ангажираме да продължим тази традиция, надграждайки ценностите, които са оформили нашата организация от самото начало“, пише на официалната страница на фермата.

МАРИЯ ГУЦЕВА
БТА
Снимки: Посолство на България в САЩ

Уважаеми читатели на в. “България СЕГА”, за да получавате инфо 24/7:

1. Присъединете се към нашите основни фейсбук групи:

Bulgarians in Chicago United | Обединени Българи в Чикаго –
https://www.facebook.com/groups/BulgariansInChicagoUnited

Bulgarians in Chicago | Българи в Чикаго –
https://www.facebook.com/groups/BulgariansInChicago

Bulgarians in USA United | Обединени Българи в САЩ –
https://www.facebook.com/groups/BulgariansInUSAUnited

2. Харесайте нашата главна ФБ страница:
https://www.facebook.com/bulgariasega

Благодарим Ви!

КОМЕНТАРИ

Please enter your comment!
Please enter your name here