Българчета в Чикаго засадиха кленово дърво в рамките на инициативата “Капсула на времето”

Кленово дърво засадиха деца от училище „Малката България“ в Чикаго. В корените на дървото те заровиха капсула със свои желания, снимки от събитието и евклиптови клонки. Това се случи в рамките на инициативата “Капсула на времето”, в която участваха възпитаници на учебното заведение от предучилищната група и първи клас.

“Под ръководството на госпожа Гергана Чинчинова, децата документираха желанието си да станат лекари, инженери, спортисти, бизнесмени и артисти“, разказаха от образователното средище в страницата си във Фейсбук.

Учениците си обещаха след 20 години отново да се съберат на същото място и да проверят дали желанията и мечтите им са се превърнали в реалност. На събитието присъства и отец Йоан, който благослови всички участници в тържеството.

Учебното заведение е част от Център “Малката България“ в Чикаго. Към центъра функционират танцови клубове, провеждат се и културни и спортни прояви, свързани с родината ни. Преди дни там стартираха тренировки по тенис на маса за деца и юноши, които ще се провеждат всяка събота, под ръководството на треньора Младен Лижев. Центърът организира и ежеседмични тренировки по шотокан карате със сенсей Георги Георгиев.

МАРИЯ ГУЦЕВА
БТА
Снимки: Българско училище “Малката България“ в Чикаго

Уважаеми читатели на в. “България СЕГА”, за да получавате инфо 24/7:

1. Присъединете се към нашите основни фейсбук групи:

Bulgarians in Chicago United | Обединени Българи в Чикаго –
https://www.facebook.com/groups/BulgariansInChicagoUnited

Bulgarians in Chicago | Българи в Чикаго –
https://www.facebook.com/groups/BulgariansInChicago

Bulgarians in USA United | Обединени Българи в САЩ –
https://www.facebook.com/groups/BulgariansInUSAUnited

2. Харесайте нашата главна ФБ страница:
https://www.facebook.com/bulgariasega

Благодарим Ви!

КОМЕНТАРИ

Please enter your comment!
Please enter your name here