Наша сънародничка подкрепи благотворителните каузи на сдружение “Българка“ в Чикаго

Благотворителните инициативи на сдружение “Българка“ в Чикаго получиха подкрепа от България. Собственикът и управител на Академия “Щастлив живот“ Стояна Нацева им изпрати свои книги за разпространение в САЩ, като средства от продажбите им ще бъдат използвани за бъдещите каузи на сдружението.

„Стояна Нацева е мой личен ментор и наставник. Завършила съм констелации, треньорска академия и невро-лингвистично програмиране в Академия „Щастлив живот” и успешно развивам моя лична практика. Със Стояна работим съвместно вече две години по различни проекти за поддържане на ценностите и рода, защото силно вярваме, че благотворителността трябва да бъде двупосочна – както към нуждаещите се, така и към дарителите“, сподели специално за рубриката БГ Свят на БТА една от основателките на сдружение “Българка“ в Чикаго Ники Лазаро.

Стояна Нацева е носител на отличието “Писател и будител” на 2023 година, а “Академия Щастлив живот” заема първо място в категорията “Образование” в тазгодишните награди “Бизнес лейди“. Авторката е ментор за системно развитие на личността.

Сдружение „Българка“ съществува от 2019 година, благодарение на инициативата на три сънароднички, които живеят отвъд океана. Първоначално идеята за създаването на обединение около дарителска кауза идва на Емилия Иванова и Ники Лазаро, която сега е председател на сдружението. По-късно към тях се присъединява и Ваня Анастасова.

Българките организират кампании и събират дрехи за сънародниците ни в България. Българският културен клуб “Българика“ в Чикаго се включва в инициативата и там жените започват да организират благотворителни балове, чрез които събират средства за разходите по изпращане, пътуване и получаване на кашоните в България. От самото си създаване сдружението си партнира с “Ангели за България“ в Англия, а от скоро и с “1 Процент Промяна” в България.

МАРИЯ ГУЦЕВА
БТА
Снимка: Сдружение “Българка“ в Чикаго

Уважаеми читатели на в. “България СЕГА”, за да получавате инфо 24/7:

1. Присъединете се към нашите основни фейсбук групи:

Bulgarians in Chicago United | Обединени Българи в Чикаго –
https://www.facebook.com/groups/BulgariansInChicagoUnited

Bulgarians in Chicago | Българи в Чикаго –
https://www.facebook.com/groups/BulgariansInChicago

Bulgarians in USA United | Обединени Българи в САЩ –
https://www.facebook.com/groups/BulgariansInUSAUnited

2. Харесайте нашата главна ФБ страница:
https://www.facebook.com/bulgariasega

Благодарим Ви!

КОМЕНТАРИ

Please enter your comment!
Please enter your name here