„ДА СЕ СЪБУДИМ ЗА ЛЮБОВ…“

Макар че месецът на любовта отмина отдавна, с музикално-поетичния спектакъл „Усещане за любов“ актьорите Бойка Велкова и Ивайло Захариев, доказаха, че най-великото чувство никога не умира. Спектакълът бе представен пред чикагската публика в Cutting Hall Performing Center, Palatine, в съботната вечер на 29 април. Обичаните актьори са в Чикаго със специалната покана и организация на Петър Георгиев и екипа на българския културен център „Българика“.


„Да се събудим за любов…“ са думи на режисьора и един от изпълнителите на сценичното шоу Бойка Велкова, с които бе изпълнено цялото му съдържание. След спектакъла зрителите имахме възможност да разговаряме с двамата актьори, които макар и уморени, с удоволствие споделиха времето си с нас. След Чикаго, те ще се отправят към Ню Йорк, за поредната среща с българска публика. За читателите на в-к „България СЕГА“ актрисата Бойка Велкова сподели, че дори и в днешния материален век, истинската любов съществува и дори си заслужава да се умре за нея.
Художествено въздействие, слово, музика и танц – всичко това бе съчетано с безупречен професионализъм, който не само завладя публиката, но и я остави да търси и преосмисля философията на случващото се. На сцената пред зрителя оживя цяла една епоха и му даде възможност да се докосне до творчеството на световни класици, оставили непреходните вечни ценности. Текстове от Шекспир, Бокачо, Петрарка, Робърт Бърнс, Емили Дикинсън, Яворов и други ни преведоха през времето, за да проследим различни житейски съдби, но с една и съща потребност от любов.

Художественото въздействие с творби от Микеландежло, Пикасо, Климт, Фрида Кало и др., в съчетание с музика на Шопен и други композитори, се допълваше с движението и пластиката на танца, в който телата говореха без думи. Невинност и порочност, чистота на чувството и материална потребност, предизвикателство и нежна еротика – всичко това бе предадено по един невероятен начин от Бойка Велкова и Ивайло Захариев. Благодаря ви, творци, защото чрез изкуството, което правите, светът може да изглежда по-красив и наистина да го накарате да се събуди за любов.

Снежана Галчева – зам.главен редактор на в-к „България СЕГА“, председател на Салон за българска култура и духовност – Чикаго, вицепрезидент на Конфедерация на българските културни организации и дейци в чужбина (ВСОАА

Уважаеми читатели на в. “България СЕГА”, за да получавате инфо 24/7:

1. Присъединете се към нашите основни фейсбук групи:

Bulgarians in Chicago United | Обединени Българи в Чикаго –
https://www.facebook.com/groups/BulgariansInChicagoUnited

Bulgarians in Chicago | Българи в Чикаго –
https://www.facebook.com/groups/BulgariansInChicago

Bulgarians in USA United | Обединени Българи в САЩ –
https://www.facebook.com/groups/BulgariansInUSAUnited

2. Харесайте нашата главна ФБ страница:
https://www.facebook.com/bulgariasega

Благодарим Ви!

КОМЕНТАРИ

Please enter your comment!
Please enter your name here