Аптека “Глория” в Чикаго стана на 10 години

От основаването си аптека “Глория” е лоялен партньор на вестник “България СЕГА”. Заедно работим за благото на българската общност в Чикаго. Не случайно именно Красимира отвори първата българска аптека в Чикаго. Тя има дългогодишен опит като собственик на аптеки в България. 10 години в бизнеса са много в САЩ. Тук обикновено 5 години е “make it or break it” периода, през който много от новите бизнеси прекратяват своята дейност по различни причини. 10 години за аптека “Глория” означават, че българите във “Ветровития Град” имат нужда от нея и че услугите, кoито получават са на нужното ниво. Нека ценим и подкрепяме първата и единствена българска аптека в Чикаго, като важен актив на нашата общност.
Здраве, успехи и много доволни клиенти на целия екип на аптека “Глория”!
Днес българите в Стара Загора и Чикаго имат още един повод за наздравица!

Обръщение на маг.фарм. Красимира Стоянова, главен фармацевт и собственик на Аптека Глория:

“Драги сънародници, обръщам се днес към вас, за да изразя благодарността си към всички, които през последните 10 години прекрачиха прага на моята скромна аптечка. Всички вие, които ми се доверихте да изпълня вашата рецепта, които ме търсите за съвет, за лекарство, за помощ, вие, благодарение на които и заради които тази аптека съществува – благодаря ви! Десет години не са нито главозамайващо много, нито пък са малко, просто значима за мен дата в календара, която искам да споделя днес с всички вас. Та нали тук зад океана всички сме заедно! Поне трябва да сме заедно, в добро или лошо. Макар, че животът понякога е несправедлив и ни учи когато има нещо хубаво да викаме тихо в ъгъла Ура, аз все пак все още наивно вярвам в доброто и с чисто сърце споделям тази своя радост, че има една малка аптечка в Чикаго, в която се говори на български и когато хората дойдат за помощ, аз съм способна да им я дам.
Ние не сме голяма корпорация. При нас няма купони, сейлове и тонове стока. Когато се обадите по телефона не ви слагаме на холд с часове. Ние сме малко като Левски: „Сам съм, други няма!“. Борим се всеки ден с иншуранси, с неуредици, с трудни доставки на любимите български неща. Понякога успяваме, понякога не. Разочаровани винаги има, така е било и така ще бъде.
Но съвестта ми е чиста.
Прибирам се вечер и се питам: днес успях ли да помогна според възможностите си, дадох ли всичко от себе си, безкористна ли бях? Старая се всеки ден този отговор да е утвърдителен, за да мога да спя спокойно. Все пак хората идват при мен с проблеми, не за аху-иху. И от всякъде се обаждат! Боже, колко много българи има в Америка…. От всеки един щат! От всеки без изключение! Имате ли сиропче за кашлица за детето? Нещо за Ковид? Майка ми е тук, моля ви, помогнете.. Наистина за мен е мистерия как тези хора пръснати по целия континент знаят за мен, но какво значение има! Ако съм в позиция да помогна, го правя. Винаги!
Дали и в следващите 10 години ще я има тази аптека, това само Онзи Отгоре може да каже. Но днес сме тук. Днес ще ви помогнем. Днес сме на линия.
И ви благодарим!”

10тата годишнина беше отбелязана в тесен приятелски кръг, като изумителната торта беше сътворена от майсторските ръце на Деси от Delicious Cakes! Сърдечни благодарности! Специална благодарност изказвам към моята вярна помощник-фармацевт Янка Стойчева, нека нашето сътрудничество продължи още дълги години!

Надя Минкова
в. “България СЕГА”
Изт. “Gloria” Pharmacy (Аптека “Глория”)

Уважаеми читатели на в. “България СЕГА”, за да получавате инфо 24/7:

1. Присъединете се към нашите основни фейсбук групи:

Bulgarians in Chicago United | Обединени Българи в Чикаго –
https://www.facebook.com/groups/BulgariansInChicagoUnited

Bulgarians in Chicago | Българи в Чикаго –
https://www.facebook.com/groups/BulgariansInChicago

Bulgarians in USA United | Обединени Българи в САЩ –
https://www.facebook.com/groups/BulgariansInUSAUnited

2. Харесайте нашата главна ФБ страница:
https://www.facebook.com/bulgariasega

Благодарим Ви!

КОМЕНТАРИ

Please enter your comment!
Please enter your name here