Сложи цялото си всеоръжие Моли се в Духа

„Говоренето не струва много“. Думите изглеждат слаби в сравнение с ножовете и оръжията. Ал Капоне веднъж казал: „Можеш да получиш повече с блага дума и оръжие отколкото само с блага дума“. Предполагам, че затова християните не винаги се възползват от привилегията си да се молят – молитвата изглежда слаба.

И все пак, думи отправени към Всемогъщия Бог, чрез вяра в Христос имат достъп до тази всемогъща сила. Отец обича да слуша децата Си и Той се намесва в живота ни, за да ни защити от сатана и неговите зли сили. Не можеш да се опълчиш на сатана с нож или пистолет. Вместо това, можеш да призовеш Божия Дух чрез молитва.

Изненадва ли те, че Павел изброява и молитвата наред с другото снаражение и оръжия в Ефесяни 6:11, 18, „Облечете се с Божието всеоръжие“, казва той. „Като се молите в Духа на всяко време с всякяква молитва и прошение“. Помислете за това – Господарят на вселената всъщност ни кани да насочим огромната Му сила да прави неща, които правят живота ни по-хубав и по-безопасен, и да направи същото и за други хора. Наистина трябва да ни харесва!

www.helpinghandsbulgaria.org

Уважаеми читатели на в. “България СЕГА”, за да получавате инфо 24/7:

1. Присъединете се към нашите основни фейсбук групи:

Bulgarians in Chicago United | Обединени Българи в Чикаго –
https://www.facebook.com/groups/BulgariansInChicagoUnited

Bulgarians in Chicago | Българи в Чикаго –
https://www.facebook.com/groups/BulgariansInChicago

Bulgarians in USA United | Обединени Българи в САЩ –
https://www.facebook.com/groups/BulgariansInUSAUnited

2. Харесайте нашата главна ФБ страница:
https://www.facebook.com/bulgariasega

Благодарим Ви!

КОМЕНТАРИ

Please enter your comment!
Please enter your name here