Сънародници създадоха Американо-българска бизнес асоциация

Сънародници създадоха Американо-българска бизнес асоциация (АББА). Това обяви един от президентите на организацията Севдалин Спасов на профила си във Фейсбук.

Асоциацията е базирана в София и Вашингтон. Нейни президенти са Елиз Несторов и Севдалин Спасов, изпълнителен директор е Румяна Йорданова, учредител Виктор Меламед. Членове на управителния ѝ съвет са Алекс Нестор, Диана Пазаитова, Добрина Ъстън, Невена Давидова и Николай Цветанов. Всички те са професионалисти и предприемачи от различни сфери на бизнеса, става ясно от информация за асоциацията в нейния официален сайт.

„Мисията, която ни събра е да помагаме на малкия и среден бизнес да се развива устойчиво и успешно от двете страни на Океана, като основната ни цел е да създадем работеща и ефективна платформа за правене на бизнес от България в САЩ и от САЩ в България“, написа Севдалин Спасов в своята публикация, която по-късно бе споделена и от Генералното ни консулство в Ню Йорк.

Като важна цел на асоциацията Спасов изтъква и привличане на интереса на българската диаспора в САЩ: „тези чудесни българи, които искаме да информираме, изкушим и помогнем да се завърнат да живеят и инвестират отново в България“.

ЙОАНА КРЪСТЕВА
БТА
Снимка: АББА

Уважаеми читатели на в. “България СЕГА”, за да получавате инфо 24/7:

1. Присъединете се към нашите основни фейсбук групи:

Bulgarians in Chicago United | Обединени Българи в Чикаго –
https://www.facebook.com/groups/BulgariansInChicagoUnited

Bulgarians in Chicago | Българи в Чикаго –
https://www.facebook.com/groups/BulgariansInChicago

Bulgarians in USA United | Обединени Българи в САЩ –
https://www.facebook.com/groups/BulgariansInUSAUnited

2. Харесайте нашата главна ФБ страница:
https://www.facebook.com/bulgariasega

Благодарим Ви!

КОМЕНТАРИ

Please enter your comment!
Please enter your name here