Добавиха детска секция към библиотеката на Генералното ни консулство в Ню Йорк

Детска секция добавиха към библиотеката в приемната на Генералното ни консулство в Ню Йорк. Това стана ясно от публикация във Фейсбук страницата на дипломатическото ни представителство.

Библиотеката, която е от типа „Вземи книга, сподели книга“, бе открита преди близо осем месеца. Новината за детската секция дойде в световния ден на книгата и авторското право.

„Честито на всички четящи и пишещи! Честито и на тези, които поощряват интереса към книгите!“, написаха от Генералното ни консулство.

Дипломатическото ни представителство показа в социалната мрежа и получен куфар с дарение на шестте тома на „История на България“ на БАН.

„Книги пристигат при нас и в кашони, в пощенски пратки, на ръка и т.н. Благодарим!“, отбелязаха от консулството в публикацията си.

През май дипломатическата ни служба в Ню Йорк ще посети проф. Александър Кьосев, гост-преподавател в Колумбийския университет, а на 17 май – Иван Ланджев – стипендиант на Фулбрайт в Чикагския университет. И двете събития са организирани в партньорство с Фондация „Елизабет Костова“.

Световният ден на книгата и авторското право е определен за честване от ЮНЕСКО при ООН. Празнуван е за първи път през 1995 г. С този ден ЮНЕСКО се стреми да насърчава четенето, издателска дейност и защитата на интелектуалната собственост чрез авторското право. 23 април e символична дата за световната литература. На тази дата през 1616 г. са починали Сервантес, Шекспир и Инка Гарсиласо де ла Вега.

ЙОАНА КРЪСТЕВА
БТА
Снимка: Генерално консулство на България в Ню Йорк

Уважаеми читатели на в. “България СЕГА”, за да получавате инфо 24/7:

1. Присъединете се към нашите основни фейсбук групи:

Bulgarians in Chicago United | Обединени Българи в Чикаго –
https://www.facebook.com/groups/BulgariansInChicagoUnited

Bulgarians in Chicago | Българи в Чикаго –
https://www.facebook.com/groups/BulgariansInChicago

Bulgarians in USA United | Обединени Българи в САЩ –
https://www.facebook.com/groups/BulgariansInUSAUnited

2. Харесайте нашата главна ФБ страница:
https://www.facebook.com/bulgariasega

Благодарим Ви!

КОМЕНТАРИ

Please enter your comment!
Please enter your name here