Няколко български атлети ще участват в Бостънския маратон тази година

Няколко български атлети ще участват в Бостънския маратон тази година. Сред тях ще е и националната рекордьорка на България Милица Мирчева, става ясно от публикация на Българо-американския културен център „“ в социалните мрежи. Мирчева е първата българка, поканена в старта на маратона, заедно с 9 жени атлети с резултат под 2.20 часа.

“Горди сме, че и нашата общност в Бостън ще има представител – атлетката Йорданка Щилянова. Успех на нея и на всички участници! Нека ги подкрепим по трасето на 17 април“, пишат от културния център в своята публикация.

В свое обръщение към сънародниците ни в Бостън Щилянова посочва: „Искам да призова всички българи, които имат достъп до трасето на маратона от Хопкинтън до Бостън, да излязат със знамена и да подкрепят Мирчева. Тя ще стартира в 9:47 ч. местно време. Очаквам да се движи с около 3:30/км (5:45/миля) и да финишира към 12:10-12:30. Можете да я следите тук: https://apps.apple.com/us/app/b-a-a-racing-app/id1607327478“.

По думите ѝ, освен Милица, има още няколко други български атлети, които ще бъдат приятно изненадани да видят българска подкрепа.

Българo-американският културен център “Мадара” е организация, създадена с цел популяризиране на българската култура в САЩ. Мисията на центъра е чрез организиране на събития в областта на културата, изкуството, образованието, икономиката да сближи и обедини, както българите в Бостън и Ню Йорк, така и техните американски приятели.

Екипът му е предимно от доброволци – както българи, така и американци. В последните 16 години център “Мадара” е организирал и подпомогнал над 500 събития в района на Бостън, Ню Йорк и САЩ.

ЮЛИЯ ХРИСТОВА
БТА
Снимка: AP: Boston Marathon

Уважаеми читатели на в. “България СЕГА”, за да получавате инфо 24/7:

1. Присъединете се към нашите основни фейсбук групи:

Bulgarians in Chicago United | Обединени Българи в Чикаго –
https://www.facebook.com/groups/BulgariansInChicagoUnited

Bulgarians in Chicago | Българи в Чикаго –
https://www.facebook.com/groups/BulgariansInChicago

Bulgarians in USA United | Обединени Българи в САЩ –
https://www.facebook.com/groups/BulgariansInUSAUnited

2. Харесайте нашата главна ФБ страница:
https://www.facebook.com/bulgariasega

Благодарим Ви!

КОМЕНТАРИ

Please enter your comment!
Please enter your name here