Неслучайна среща: Български капитани на остров в Карибско море в един и същи ден

Двама български капитани на пасажерски кораби посетиха остров Козумел, Мексико в един и същи ден. За това съобщава в профила си във Фейсбук Румен Йовчев – първият български капитан в една от най-големите круизни компании в света, Royal Caribbean.

От публикацията става ясно, че Йовчев и капитанът на Norwegian Dawn (Norwegian Cruise Line) Асен Гюров са успели да се засекат на остров Козумел (на испански: на езика на маите островът на лястовиците – бел. ред.) в Карибско море в близост до източния бряг на Мексико, полуостров Юкатан.

Йовчев определи срещата като: „Ден, който ще се помни“.

Както БТА писа, През 2007 година той приема предложението за работа на една от най-големите круизни компании в света – Royal Caribbean. Желанието му за работа в тази компания е още през 1997 г., когато изпраща своята автобиография, но тогава отговорът на Royal Caribbean е отрицателен. Преди да стане капитан на круизен кораб, Йовчев е капитан на товарни кораби.

Под името на компанията плават 23 круизни кораба, които акостират на повече от 288 пристанища в 77 страни на шест континента и посещават най-популярните дестинации в Бермудски острови и Карибите, Европа, Канада и Нова Англия, Аляска, Южна Америка, Азия, и Австралия и Нова Зеландия.

Козумел е известен със своята девствена природа. Намира се на около 20 км от континенталната част на Мексико. Островът става популярен благодарение на океанографа, журналист и режисьор Жак-Ив Кусто.

ЮЛИЯ ХРИСТОВА
БТА
Снимка: Капитан Румен Йовчев

Уважаеми читатели на в. “България СЕГА”, за да получавате инфо 24/7:

1. Присъединете се към нашите основни фейсбук групи:

Bulgarians in Chicago United | Обединени Българи в Чикаго –
https://www.facebook.com/groups/BulgariansInChicagoUnited

Bulgarians in Chicago | Българи в Чикаго –
https://www.facebook.com/groups/BulgariansInChicago

Bulgarians in USA United | Обединени Българи в САЩ –
https://www.facebook.com/groups/BulgariansInUSAUnited

2. Харесайте нашата главна ФБ страница:
https://www.facebook.com/bulgariasega

Благодарим Ви!

КОМЕНТАРИ

Please enter your comment!
Please enter your name here