Над 2500 души се включиха в най-големия кариерен форум за българите в чужбина

Над 2500 души от цяла Великобритания се включиха в най-големия кариерен форум за българите в чужбина, който се проведе в Лондон. Това съобщиха за рубриката БГ Свят на БТА от платформата Bulgaria Wants You, която е и организатор на събитието.

„Кариера и живот – защо в България“ запозна нашите сънародници зад граница с възможностите за развитие в родината и им даде възможност да се срещнат на живо със световноизвестни, успели българи.

В залата на Кралското географско дружество се събраха стотици хора на всякаква възраст, сред които цели семейства с деца, студенти и дългогодишни емигранти.

Специален гост на форума беше принц Кирил Сакскобургготски.

„Прекрасно е, че се организира подобен форум и хората имат възможност да научат какво се случва в България и интересните възможности за работа. Мисля, че за повечето хора възможността да се върнат обратно е прекрасно нещо. Знам, че хората са развълнувани да са тук“, коментира той.

Специално за събитието в британската столица пристигнаха първият български актьор с Оскар Димитър Маринов и футболистът Димитър Бербатов, които се включиха като гост-лектори.

Във форума взеха участие едни от най-отговорните работодатели в България, чиито условия на труд и икономически стимули са на европейско ниво.

ЙОАНА КРЪСТЕВА
БТА

Уважаеми читатели на в. “България СЕГА”, за да получавате инфо 24/7:

1. Присъединете се към нашите основни фейсбук групи:

Bulgarians in Chicago United | Обединени Българи в Чикаго –
https://www.facebook.com/groups/BulgariansInChicagoUnited

Bulgarians in Chicago | Българи в Чикаго –
https://www.facebook.com/groups/BulgariansInChicago

Bulgarians in USA United | Обединени Българи в САЩ –
https://www.facebook.com/groups/BulgariansInUSAUnited

2. Харесайте нашата главна ФБ страница:
https://www.facebook.com/bulgariasega

Благодарим Ви!

КОМЕНТАРИ

Please enter your comment!
Please enter your name here