Нова пратка с дарения от Сдружение “Българка – Чикаго“ пристигна в България

Нова дарителска акция организираха от Сдружение „Българка – Чикаго“. Пратка с нови детски маратонки пристигна в Първо основно училище ”Васил Левски” в град Вълчедръм, област Монтана. Това съобщиха в страницата си във Фейсбук от сдружението. В отговор от организацията получиха благодарствено писмо и грамота “Посланик на доброто“ от получателите.

“С дарения от сдружението и безценната помощ на Мая Стоилова, зарадвахме дечицата от училището със сумата от 500 щатски долара. С тези пари се закупиха чисто нови маратонки с които децата да могат да отидат на училище, да тичат и играят. Чудеса се случват не само по Коледа. Ако желаете и вие да сте част от доброто, което случваме, може да дарите еднократно или ежемесечно тук“, написаха от сдружението в социалната мрежа.

Сдружение „Българка“ съществува от 2019 година, благодарение на инициативата на три сънароднички, които живеят отвъд океана. Първоначално идеята за създаването на обединение около дарителска кауза идва на Емилия Иванова и Ники Лазаро, която сега е председател на сдружението. По-късно към тях се присъединява и Ваня Атанасова.

След създаването на сдружение „Българка“, жените започват да изпращат по един контейнер в годината. Сега по два пъти организират кампании и започват да събират дрехи за Великден и Коледа. Българският културен клуб в Чикаго се включва в инициативата и там жените започват да организират благотворителни балове, чрез които събират средства за разходите по изпращане, пътуване и получаване на кашоните в България.

МАРИЯ ГУЦЕВА
БТА
Снимка: Сдружение „Българка – Чикаго“

Уважаеми читатели на в. “България СЕГА”, за да получавате инфо 24/7:

1. Присъединете се към нашите основни фейсбук групи:

Bulgarians in Chicago United | Обединени Българи в Чикаго –
https://www.facebook.com/groups/BulgariansInChicagoUnited

Bulgarians in Chicago | Българи в Чикаго –
https://www.facebook.com/groups/BulgariansInChicago

Bulgarians in USA United | Обединени Българи в САЩ –
https://www.facebook.com/groups/BulgariansInUSAUnited

2. Харесайте нашата главна ФБ страница:
https://www.facebook.com/bulgariasega

Благодарим Ви!

КОМЕНТАРИ

Please enter your comment!
Please enter your name here