Авторска песен на наш сънародник в Канада влезе в БНР “Топ 20”

22ри март 2023 – Владо Коларов (The Vlade) е родом от Русе. Син е на поетесата Анита Коларова, която за съжаление наскоро е починала. По професия е карикатурист/илюстратор. През 90-те години на миналия век негови карикатури са излизали редовно във в. „24 часа“, „Вестник за жената“, „Стършел“ и други издания. Музиката е негови хоби. Живее в Канада със семейството си.


Новата му песен влезе в класацията за българска поп и рок музика на БНР “Топ 20”. Песента се нарича “Coming Home (Прибирам се)” и в момента е на 15-то мястo.

Ето какво споделя Владо по повод на новата си песен:

“Признавам, почти се отказах да правя музика, след като брат ми почина преди шест години. Едва когато работният ми компютър се срина и трябваше да го възстановя (с всички необходими DAW плъгини, разбира се), ме хвана сърбежът да творя отново.

Тогава попаднах на публикация във Фейсбук от Тео Ушев (ако не сте запознати с г-н Ушев, той е номиниран за Оскар аниматор и режисьор от България, живеещ в Канада, а също и голям поддръжник на независимите артисти), в която той представи Илко Биров (за когото по-късно открих, че също е израснал във Ванкувър) и неговата песен „Mrs. James“ и тогава ми хрумна идеята да предложа собствена музика на радиото.

Свързах се с Илко и той ме насочи към сайта на БНР. Изпратих песента и чаках около седмица. Всички песни се оценяват от 9 съдии, които не се познават. Всяка седмица се добавят само 2-3 нови песни. И ето ни!

Сега, позволете ми да бъда искрен с вас – създаването на тази песен не беше разходка в парка. Не е изненада, че обикновено песните се правят от екипи от хора (звукови инженери, продуценти и т.н.). Но за мен това е забавление и друг начин да науча нещо ново. И да тормозя семейството, като ги будя рано сутрин от звуците на измъчена грачеща полуглуха певица… Но аз се забавлявах с това и научих много по пътя. И може и да съм дразнил семейството си, като съм ги събуждал рано сутрин с музикалните си начинания.

Все пак трябва да отдам дължимото и на гост певеца, когото поканих за да видя дали това ще подобри цялостното качество на песента. Проработи ли? Кой знае. Но едно нещо е сигурно – направих го с удоволствие, дори и да не е перфектно.

(Изгубих майка си не много отдавна. Тя беше поетеса… Иска ми се да можеше да чуе тази песен…)

И така, сега моля за вашата помощ! Слушайте „Coming Home“ и ми кажете какво мислите! Нямам големи очаквания, но съм любопитен да видя дали ще се хареса на хората.”

Можете да гласувате за песента на Владо:
ТУКhttps://top20.bnr.bg/

Оксана Момчилова
в.”България СЕГА”
Снимки: Личен архив и ФБ профил на Владо Коларов (The Vlade)

Уважаеми читатели на в. “България СЕГА”, за да получавате инфо 24/7:

1. Присъединете се към нашите основни фейсбук групи:

Bulgarians in Chicago United | Обединени Българи в Чикаго –
https://www.facebook.com/groups/BulgariansInChicagoUnited

Bulgarians in Chicago | Българи в Чикаго –
https://www.facebook.com/groups/BulgariansInChicago

Bulgarians in USA United | Обединени Българи в САЩ –
https://www.facebook.com/groups/BulgariansInUSAUnited

2. Харесайте нашата главна ФБ страница:
https://www.facebook.com/bulgariasega

Благодарим Ви!

КОМЕНТАРИ

Please enter your comment!
Please enter your name here