Сложи цялото си всеоръжие: Шлемът на спасението

Всеки знае колко уязвима е главата. Дори и да не носи никакво друго снаражение, един пехотинец винаги ще носи шлема си в битка.

Една от най-драматичните сцени във филма „Спасяването на редник Райън“ се разиграва при Съюзническото нападение на Нормандските брегове. Един американски войник чува звук от куршум, който се удря в шлема му. Той сваля шлема и се възхищава на вдлъбнатината оставена от куршума. След това, втори куршум пронизва незащитената му глава и го убива мигновено.

Къде мислиш, че си най-уязвим за сатана? В главата, разбира се. Сатана ще се опита да обърка мислите ти и да напълни главата ти с лъжите си. Може би ще те ласкае, за да се възгордееш. Може би ще те приспи в апатия. Може би ще ти казва, че си се провалил, че си безнадежден и безпомощен, изолиран и слаб пред неговата висша сила. Но Библията казва в Ефесяни 6:11, 17, „Облечете се с Божието всеоръжие . . . вземете за шлем спасението“. Нека тези думи са винаги в главата ти: „Исус Христос те е победил, сатана. Аз съм спасен от Самият Божии Син. Стой далеч. Върни се в ада“.

www.helpinghandsbulgaria.org

Уважаеми читатели на в. “България СЕГА”, за да получавате инфо 24/7:

1. Присъединете се към нашите основни фейсбук групи:

Bulgarians in Chicago United | Обединени Българи в Чикаго –
https://www.facebook.com/groups/BulgariansInChicagoUnited

Bulgarians in Chicago | Българи в Чикаго –
https://www.facebook.com/groups/BulgariansInChicago

Bulgarians in USA United | Обединени Българи в САЩ –
https://www.facebook.com/groups/BulgariansInUSAUnited

2. Харесайте нашата главна ФБ страница:
https://www.facebook.com/bulgariasega

Благодарим Ви!

КОМЕНТАРИ

Please enter your comment!
Please enter your name here