Издигат българското знаме на Боулинг грийн в Ню Йорк на 4 март

Няколко събития организира Генералното консулство на България в Ню Йорк. На 4 март от 11.30 часа местно време дипломатическото ни представителство ще отбележи националния празник на страната с церемония по издигане на българския флаг. Събитието ще се състои на Боулинг гриин (до Бика на Уолстрийт).

На 28 февруари в 18.30 часа местно време консулството отново ще бъде домакин на концерт, организиран в рамките на инициативата Български концертни вечери в Ню Йорк. На него посетителите ще чуят класическа музика от Централна Европа. От създаването на инициативата Български концертни вечери в Ню Йорк през есента на 2005 година, концертите се осъществяват с помощта на доброволци музиканти от България.

На 30 март дипломатическата мисия ще отбележи осемдесетата годишнина от спасяването на българските евреи.

За предстоящите събития на дипломатическата ни мисия съобщи генералният консул на България в Ню Йорк Ангел Ангелов по време на откриването на самостоятелна фотографска изложба на българския хореограф Ива Йорданова.

“Изложбата е разделена на три части – „В разцвет“, „В синьо“ и „Влюбен“ и включва 72 кадъра, заснети през последните 5 години. Всички принтове ще бъдат пуснати за продажба, а събраните средства ще бъдат дарени на основаната от мен фондация „България на бъдещето“, в подкрепа на изкуствата, образованието и развитието на активно гражданско общество“, написа Ива Йорданова в социалната мрежа за експозицията.

Генералният консул Ангел Ангелов изрази удоволствието си от това в дипломатическото ни представителство да бъде представена изложба на млад и талантлив представител на българската общност.

МАРИЯ ГУЦЕВА
БТА

>

Уважаеми читатели на в. “България СЕГА”,

1. Присъединете се към нашите основни фейсбук групи:

Bulgarians in Chicago United | Обединени Българи в Чикаго –
https://www.facebook.com/groups/BulgariansInChicagoUnited

Bulgarians in Chicago | Българи в Чикаго –
https://www.facebook.com/groups/BulgariansInChicago

Bulgarians in USA United | Обединени Българи в САЩ –
https://www.facebook.com/groups/BulgariansInUSAUnited

2. Харесайте нашата главна ФБ страница:
https://www.facebook.com/bulgariasega

Благодарим Ви!

КОМЕНТАРИ

Please enter your comment!
Please enter your name here