Христо Шопов: Да се играе в САЩ е различно, тук хората са по-емоционални

За срещите си с българската публика зад граница, за работата си с Мел Гибсън и за първия си успех с филма „Вчера“ разказа актьорът Христо Шопов пред водещите на предаването “Раздумка по нашенски“ в САЩ. Актьорът е на първото си турне зад граница с представлението “Не е за телефон“ и вече е представил спектакъла пред българските зрители в Чикаго, Бостън, Лас Вегас, Ню Йорк, Вашингтон. Предстои гостуването на представлението в Торонто и Монреал на датите 27 и 28 февруари.

„Да се играе в Америка е различно, тук хората са по-емоционални, защото им липсва България – този момент присъства“, сподели актьорът.

За първата си среща с Мел Гибсън и за шанса да бъде поканен за ролята на Пилат Понтийски във филма „Страстите Христови“, Христо Шопов сподели, че всичко е станало случайно.

„Когато започват да търсят актьор за ролята, той просто е казал моето име. На мен ми се обадиха една сряда си спомням и ми казаха: „в събота трябва да дойдеш на среща с Мел Гибсън“, аз си помислих, че това е скрита камера. Наистина дойде отникъде. Стоях 3 месеца в Рим и снимах 15 дни“, разказа актьорът по повод участието си в световноизвестната продукция.

Христо Шопов си припомни и за първия си успех с българския филм „Вчера“. Той изиграва ролята още преди да завърши театралната академия, когато е 23-годишен.

„Филмът „Вчера“ дойде след много тежък кастинг. Иван Андонов първоначално се колебаеше коя роля да играя аз и коя Георги Стайков. Първоначално идеята му е била да е обратното, но след кастинга решил да ни смени. Срещата ми с Иван Андонов е може би най-важната среща в живота ми. Ако съм научил от някого нещо, от него съм научил най-много. Причината за успеха на филма е добрата история. Той се занимава с вечни истории – любов, приятелство, предателство – тези неща винаги ще бъдат актуални“, споделя Шопов.

Актьорът разказа за баща си Наум Шопов, от който е научил, че ако се занимаваш с тази професия, не може да го правиш между другото, а това трябва да е най важното.

МАРИЯ ГУЦЕВА
БТА

>

Уважаеми читатели на в. “България СЕГА”,

1. Присъединете се към нашите основни фейсбук групи:

Bulgarians in Chicago United | Обединени Българи в Чикаго –
https://www.facebook.com/groups/BulgariansInChicagoUnited

Bulgarians in Chicago | Българи в Чикаго –
https://www.facebook.com/groups/BulgariansInChicago

Bulgarians in USA United | Обединени Българи в САЩ –
https://www.facebook.com/groups/BulgariansInUSAUnited

2. Харесайте нашата главна ФБ страница:
https://www.facebook.com/bulgariasega

Благодарим Ви!

КОМЕНТАРИ

Please enter your comment!
Please enter your name here