Статии на Милко Бунев за вестник “Detroit News” (1975-77 г.)

Милко Борисов Бунев (1931-2013) е племеник на героинята Мара Бунева, чиято 95та год. от подвига й беше скоро чествана. Баща му е бил кавалерист в царската гвардия, но в последствие след 1944г.са изселвани и той е бил пратен в затвора на Белене по политически причини. Милко наследява борческия дух и заедно със семейството решават да емигрират още през комунистическо време. След като прекарват 6 месеца в бежанския лагера на Италия те пристигат в Америка.

Милко Бунев е завършил английска филология и е преподавал в школата за чужди езици към Балкантурист. Още през първите години като нови имигранти той се включва да членува в Републиканската партия. Отдава му се възможност и започва да пише статии под псевдонима Dr. ABC за вестник “Detroit News” в щата Мичиган където са живели преди да се установят в Чикаго и станат добре познати между Българската общност тук.

Статиите са на политическа основа относно държавите зад желязната завеса, човешките права, Америка и свободният свят, които винаги са били вълнуващи теми за нашия сънародник и именно тук ще можете да прочетете някои от тях публикувани през далечните 1975-77 години.

 

в. “България СЕГА”

>

Уважаеми читатели на в. “България СЕГА”,

1. Присъединете се към нашите основни фейсбук групи:

Bulgarians in Chicago United | Обединени Българи в Чикаго –
https://www.facebook.com/groups/BulgariansInChicagoUnited

Bulgarians in Chicago | Българи в Чикаго –
https://www.facebook.com/groups/BulgariansInChicago

Bulgarians in USA United | Обединени Българи в САЩ –
https://www.facebook.com/groups/BulgariansInUSAUnited

2. Харесайте нашата главна ФБ страница:
https://www.facebook.com/bulgariasega

Благодарим Ви!

 

КОМЕНТАРИ

Please enter your comment!
Please enter your name here