Българчета в Чикаго ще учат математика с интерактивна платформа

Платформа за интерактивно изучаване на математика ще бъде представена на българските деца в Чикаго на 26 февруари. Събитието е организирано от Културен център „Българика“ и ще се проведе в 13.00 часа местно време.

“Бихме искали да Ви поканим на дискусия на тема математика, на която ще ви запознаем подробно с безплатната платформа “Кан Академия”. Нека децата започнат изучаването на математика по лесен и иновативен начин“, пишат на страницата си във Фейсбук организаторите.

Платформата е предназначена за деца от 10 до 15 години. Тя поднася уроците като интерактивни упражнения и видео лекции, които обхващат изучавания материал, според възрастта на детето. След всеки урок има тест, който ще покаже на ученика и родителя какъв е индивидуалният напредък.

“Ще покажем как да учим по-лесно и със своя собствена скорост, както на български, така и на английски. Ще поговорим за какво ползваме математиката и как учим, за да постигаме целите и мечтите си. Ще покажем как родителят може да следи къде успява и къде се затруднява детето“, допълват от център „Българика“.

Център “Българика” е известен като притегателно място за български творци и култура в американския град. Той започва дейност като клуб по народни танци през ноември 2014 година. След първия отворен семинар и последвалата първа танцова изява през декември 2015 г., бързо се разраства до най-многобройната танцова школа в Чикаго. Днес там се провеждат събития, класове по рисуване, фитнес, йога, таекуондо.

МАРИЯ ГУЦЕВА
Снимка: Културен център „Българика“
БТА

>

Уважаеми читатели на в. “България СЕГА”,

1. Присъединете се към нашите основни фейсбук групи:

Bulgarians in Chicago United | Обединени Българи в Чикаго –
https://www.facebook.com/groups/BulgariansInChicagoUnited

Bulgarians in Chicago | Българи в Чикаго –
https://www.facebook.com/groups/BulgariansInChicago

Bulgarians in USA United | Обединени Българи в САЩ –
https://www.facebook.com/groups/BulgariansInUSAUnited

2. Харесайте нашата главна ФБ страница:
https://www.facebook.com/bulgariasega

Благодарим Ви!

КОМЕНТАРИ

Please enter your comment!
Please enter your name here