ОБНОВЕНА: Все по-трудно става организирането на избори в чужбина, смята министърът на външните работи Николай Милков

Все по-трудно става организирането на избори в чужбина, каза служебният министър на външните работи Николай Милков по време отчета за свършеното от ведомството в рамките на служебното правителство. Според Милков последните промени в Изборния кодекс допълнително ще усложнят процеса по организация на предстоящите предсрочни парламентарни избори на 2 април.

Министърът отбеляза, че първи приоритет за всяко служебно правителство са изборите. Те бяха организирани и проведени успешно, заяви Милков за изборите на 2 октомври м.г. и добави, че на тях са гласували повече от 178 000 български граждани зад граница.

Има тенденция на едно постоянно усложняващо се изборно законодателство, което въвежда нови изисквания и допълнително всеки път детайлизира изборния процес, смята Милков. “В каква степен това е полезно и в каква степен това създава гаранции за по-успешно организиране или по-голямо доверие в изборния процес – това ще преценят гражданите”, каза още той и добави, че то зависи от много неща, включително нивото им на участие.

По думите на Милков се създават постоянно допълнителни усложнения пред начина, по който се организират изборите в чужбина. “Изпращат се десетки тонове материали по целия свят в много къси срокове, защото има хронограма, която задължава това да бъде направено в точно определени периоди от време”, обясни министърът. Това поражда съществени усилия и е риск за успешното организиране на изборите, заяви Николай Милков.

НИКОЛАЙ ТРИФОНОВ
БТА

>

Уважаеми читатели на в. “България СЕГА”,

1. Присъединете се към нашите основни фейсбук групи:

Bulgarians in Chicago United | Обединени Българи в Чикаго –
https://www.facebook.com/groups/BulgariansInChicagoUnited

Bulgarians in Chicago | Българи в Чикаго –
https://www.facebook.com/groups/BulgariansInChicago

Bulgarians in USA United | Обединени Българи в САЩ –
https://www.facebook.com/groups/BulgariansInUSAUnited

2. Харесайте нашата главна ФБ страница:
https://www.facebook.com/bulgariasega

Благодарим Ви!

КОМЕНТАРИ

Please enter your comment!
Please enter your name here