Интервю на BTV със Самуил Крумов – старши продуцент в CNN

17ти януари 2023 – На 25 Януари, Сряда, по BTV в предаването “Преди обед” ще се излъчи интервю със Самуил Крумов – старши продуцент в CNN.

Самуил пристига в Чикаго през 1993 г. По онова време баща му – Орлин Крумов издава българския вестник “Good Luck”.

“Редакцията бе моята кухня.” споделя Орлин за в. “България СЕГА”.
“Сами си пишеше домашните на масата до мен, докато аз оформях новия брой на вестника. След домашното на английски, той трябваше да пише по едно есе и на български. В гимназията в Rolling Meadows стана редактор в ученическия вестник, а после и във вестника на Indiana University. Започна да сътрудничи в студентското радио и телевизия на IU. Директно от университета го назначиха като редактор в CNN International Word Sport през 2004г. В момента е старши продуцент в CNN и прави спортно предаване, което се излъчва в 200 държави и територии.”

“Медийното семейство” Крумови са гордост за българската общност в Чикаго.
Орлин Крумов е работил като журналист във в. „Стършел“ в периода 1984-1991 г. Автор е на книгите с хумористични разкази „Кой от двамата?“ (1987; съавтор М. Вешим) и „Лов на лъв“ (1990), на сборника с повести „Пробуждане от цветен сън“ (библ. „Смяна“, 1990), както и на две книги за българската емиграция в Чикаго: „Чападжиев“ (1996; 2010) и „Чикаго, малка българска столица зад океана“ (2006). Носител е на националните литературни награди: за фантастика на сп. „Орбита“ (1989) и на Съюза на българските журналисти за хумор и сатира (1989). Издател е на в. “Good Luck” (Chicago, 1992-1996). Четири негови книги се намират в Библиотеката на Конгреса (Вашингтон). Фейлетони на Орлин Крумов са преведени и публикувани в Русия, Унгария, Полша и Румъния.

Светлозар Момчилов
в. “България СЕГА”

>

Уважаеми читатели на в. “България СЕГА”,

1. Присъединете се към нашите основни фейсбук групи:

Bulgarians in Chicago United | Обединени Българи в Чикаго –
https://www.facebook.com/groups/BulgariansInChicagoUnited

Bulgarians in Chicago | Българи в Чикаго –
https://www.facebook.com/groups/BulgariansInChicago

Bulgarians in USA United | Обединени Българи в САЩ –
https://www.facebook.com/groups/BulgariansInUSAUnited

2. Харесайте нашата главна ФБ страница:
https://www.facebook.com/bulgariasega

Благодарим Ви!

КОМЕНТАРИ

Please enter your comment!
Please enter your name here