ПРЕЗ ОБЕКТИВА НА ХУДОЖНИКА…

Най-зимният месец на годината ни събра в съботната вечер на 14 януари 2023 г. в галерия „Багрена“ на българския културен център „Българика“ в Маунт Проспект. Българско Чикаго започва културните събития за новата 2023 година с „Life is a play“ – нещо малко по-различно от това, което обикновено сме свикнали да виждаме в изложбите на българските художници зад граница, но също достатъчно интересно.

Творците ни представиха своето експресивно възприятие за композиция и форма, движение и покой, цвят и тишина, философия и размисъл чрез фотографска експозиция.

Във фотографската изложбата взеха участие художници и фотографи от Чикаго – Кирил Манасиев, Василен Васевски, Евгения Петров, Пламен Петров, Константин Коста, Елена Коста, Татяна Авджиев, Станимира Радулова и др., както и специалния гост от Луизиана Йордан Иванов. Събитието бе открито от Петър Георгиев, а Таня Авджиев приветства участниците и гостите с емоционално обръщение и представи авторите.

В уловените моменти на обектива се отразяваха изразителни лица, залеза над океана, естетиката на човешкото тяло, природни картини, очертания на сгради, отразени във водно пространство… И всичко това с възможността да можем да се срещнем и разговаряме с авторите.

С тези, които сътворяват цветни платна, а сега изразили своята художествена естетика по различен начин. Защото фотографията е изкуството на уловения миг, който никога няма де се повтори.

Честито на всички автори в изложбата и благодарност за удоволствието да усетим запечатаните мигове, които остават завинаги.

Снежана Галчева – зам.главен редактор на в-к „България СЕГА“, председател на Салон за българска култура и духовност – Чикаго, вицепрезидент на Конфедерация на българските културни организации и дейци в чужбина (ВСОАА)

>

Уважаеми читатели на в. “България СЕГА”,

1. Присъединете се към нашите основни фейсбук групи:

Bulgarians in Chicago United | Обединени Българи в Чикаго –
https://www.facebook.com/groups/BulgariansInChicagoUnited

Bulgarians in Chicago | Българи в Чикаго –
https://www.facebook.com/groups/BulgariansInChicago

Bulgarians in USA United | Обединени Българи в САЩ –
https://www.facebook.com/groups/BulgariansInUSAUnited

2. Харесайте нашата главна ФБ страница:
https://www.facebook.com/bulgariasega

Благодарим Ви!

КОМЕНТАРИ

Please enter your comment!
Please enter your name here