Книга на Боян Бенев поставя началото на нова читалня в генералното ни консулство в Лос Анджелис

Книгата „Едно“ на писателя Боян Бенев е първото издание, с което ще бъде дадено началото на новата читалня в генералното консулство на България в Лос Анджелис. Тя е написана на английски език, а след това – преведена на български, става ясно от публикация на генералния ни консул там Бойко Христов.

Научнофантастичният роман засяга темата за това какъв би бил светът след 400 години.

„Добре познат от малкия екран, Боян Бенев е талантлив и успешен предприемач в областта на технологиите и международното развитие. Той ни подари и двете издания, с които поставяме началото на нашата библиотека. Така изпълняваме обещанието си към Зара Пехливани от Лас Вегас, която подкрепихме с нашата съвместна инициатива „Последвай Зара – направи българска читалня в своя град“, посочва Христов.

Зара е ученичка в 10 клас, която обича българския език и литературата и иска да даде възможност на малки и големи да четат. Тя е състезателка по фехтовка и национална шампионка на САЩ във втора дивизия. За броени месеци – както БТА вече писа – успява да събере над 100 български книги и интересът на дарители и читатели непрекъснато се увеличава.

От консулството застават зад нейната мечта – да има мрежа от подобни читални на Западния бряг, те да поддържат връзка помежду си и да имат общи събития.

„Съвсем скоро очаквайте повече подробности за библиотеката с български книги, която създаваме за вас, скъпи сънародници“, посочва още генералният консул на България в Лос Анджелис.

ЮЛИЯ ХРИСТОВА
Снимки: Генерално консулство на България в Лос Анджелис
БТА

>

Уважаеми читатели на в. “България СЕГА”,

1. Присъединете се към нашите основни фейсбук групи:

Bulgarians in Chicago United | Обединени Българи в Чикаго –
https://www.facebook.com/groups/BulgariansInChicagoUnited

Bulgarians in Chicago | Българи в Чикаго –
https://www.facebook.com/groups/BulgariansInChicago

Bulgarians in USA United | Обединени Българи в САЩ –
https://www.facebook.com/groups/BulgariansInUSAUnited

2. Харесайте нашата главна ФБ страница:
https://www.facebook.com/bulgariasega

Благодарим Ви!

КОМЕНТАРИ

Please enter your comment!
Please enter your name here